Čavle 9. rujan 2021.

Laureati čavjanske boćarice i odbojkaši Grobničana

Laureati čavjanske boćarice i odbojkaši Grobničana
Odbojkaši Grobničana i čavjanske boćarice proglašene su najboljim sportskim kolektivima. Najuspješniji sportaši su atletičar Antonio Ban i boćarica Nikol Marelja Bošnjak, a posebna nagrada uručena je Carrolini Bajrić. 

U kaštelu Grobnik održana je dodjela nagrada za sportu za 2020. i 2021. godinu i to u deset kategorija. Nagrade su sportašima dodijelili načelnica Ivana Cvitan Polić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle Norbert Mavrinac.


Općinska načelnica u uvodnom je dijelu dodjele čestitala svim nagrađenima na postignutim timskim i individualnim uspjesima te istaknula kako je Čavle općina bogata sportskim klubovima i aktivnim sportašima te im zahvalila rekavši kako su upravo oni jedni od najvećih promotora Općine. Načelnica se osvrnula i na izdašna općinska ulaganja u sport.

“Izdvajanja za sport u Općini Čavle već dugi niz godina su velika, preko milijun kuna samo za sport, no ono što  je još bitnije je da imamo dobru i kvalitetnu infrastrukturu. To su od sportske dvorane u Mavrincima, školske sportske dvorane, boćarskoga doma, nekoliko boćališta na otvorenom, Platak, trim staza… Zaista mislim da se rijetko koja općina može ponositi s toliko infrastrukture”, zaključila je Cvitan Polić.


To je potvrdila i dobitnica posebne godišnje nagrade za sport, za ostvarena izuzetna postignuća, Carrolina Bajrić iz Boćarskog kluba Čavle ŠB.

“Mi treniramo u boćarskoj dvorani na Hrastenici i zadovoljni smo jer imamo krov nad glavom. Puno klubova nema natkrivene dvorane i prostore i nisu u mogućnosti trenirati kao mi”, rekla je Bajrić.

Inače, vrijedno je spomenuti kako Boćarski klub Čavle ukupno u juniorskoj i seniorskoj ekipi broji 23 članice, što je za boćanje poprilično velik broj.


Osim boćanja, koje je nagrađeno u čak četiri kategorije, nagrađeni su i drugi sportovi, odnosno sportaši.

Najboljim muškim kolektivom proglašeni su mlađi kadeti Muškog odbojkaškog kluba Grobničan, dok su najboljom ekipom proglašene boćarice Čavle Škole boćanja.

Mladi Antonio Ban, član Atletskog kluba Kvarner najuspješniji je sportaš, dok je najboljom sportašicom proglašena Nikol Marelja Bošnjak, članica Čavle Škole boćanja.

Najbolji mladi sportaši su Fabijan Zaharija iz Atletskog kluba Grobnik, Lara Zagorac, članica Šahovskog kluba Rječina te Elena Bak iz Atletskog kluba Kvarner.


Posebna godišnja nagrada za sport za ostvarena izuzetna postignuća dodijeljena je boćarici Carrolini Bajrić iz Čavle Škole Boćanja, koja je osvojila 2. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske te 2. mjesto na Kupu europskih prvakinja u Francuskoj. 

Zbog svega navedenog posebna nagrada za sport za izuzetna postignuća uručena je i Boćarskom klubu Čavle Škola boćanja. 

Najuspješniji čavjanski sportski djelatnik je Andrej Majer iz Atletskog kluba Grobnik, dok je posebno priznanje za dugogodišnji rad u sportu dobio odbojkaški trener i nastavnik tjelesnog odgoja Tihomir Crnković. 

Za kraj spomenimo kako se nagrade za sport dodjeljuju na godišnjoj razini, ali je zbog pandemije prošlogodišnja dodjela odgođena te su rezultati objedinjeni ovogodišnjim priznanjima.

Komentari