Čavle 1. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

"Magični šešir" razveselit će mališane u subotu na Čavlima

"Magični šešir" razveselit će mališane u subotu na Čavlima
Čavjanska “Jama” ove će subote biti domaćin prvog “Magičnog šešira”, nove manifestacije, prepune događanja, u potpunosti posvećene najmlađima

Razigrano i veselo bit će ove subote, 3. lipnja, na Čavlima, gdje će se, na popularnom igralištu “Jama”, održati premijerno izdanje dječjeg festivala - “Magični šešir”. Bogat program manifestacije u potpunosti posvećene najmlađima najavljen je na današnjoj konferenciji za medije.


“Osmislili smo raznovrstan program. Sve aktivnosti su u potpunosti besplatne,a odvijat će se pod stručnim vodstvom. Projektom želimo poboljšati motoričke, mentalne i kreativne sposobnosti djece. Naučiti ih da brinu o svom zdravlju i potaknuti ih da dane provede aktivno”, poručila je Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji projekta. 

“Pripremili smo puno radionica, koje su predviđene za djecu od 4 do 12 godina, ali izdvojila bi i kutak za malene od 1 do 3 godine. Istaknuti treba radionicu Hrvatske olimpijske akademije. Također, Team Rodeo postavit će dinamičan biciklistički poligon. U suradnji s Keindl Sportom osigurali smo bicikle, ali kako se očekuje velika gužva apeliram na roditelje da djeca dođu sa svojim biciklima. Djecu će zabavljati maskote Medo Štedo i Platko, a priču ćemo završiti uz Veseli cirkus klauna Marka i mini show”, najavila je Barbara Gržetić, predsjednica DSR Kvarner.


“Obilježili smo dan našeg vrtića i škole, obilježava se i Međunarodni dan djece, a ovo što nas čeka je poklon našoj djeci. Vesele nas ovakve manifestacije u obnovljenoj Jami, koju ovog ljeta čeka još događanja poput skorog malonogometnog turnira”, najavila je Ivana Cvitan- Polić, načelnica Općine Čavle.

Uz sve navedeno mališane u Jami čekaju gumeni dvorci, oslikavanje lica, a roditelje ugostiteljska ponuda. Program “Magičnog šešira”, koji počinje u 16 a potrajat će sve do 20 sati, vodit će Dražen Turina Šajeta.