Čavle 31. siječanj 2016.

Malo snijega, puno zabave

Malo snijega, puno zabave
16. izdanje Maškaranog Platka još je jednom potvrdilo da maškare ništa ne može zaustaviti. Unatoč lošem vremenu i činjenici da je snijega bilo premalo za spust Platak je i ove godine bio pod maskama.
 
Maškarani Platak danas je bio na velikoj kušnji jer vremenske prilike ili točnije rečeno neprilike nisu išle na ruku organizatorima. Snijega je bilo tek za manjeg snješka pa se dvjestotinjak sudionika sa staze preselilo ispred Velikog doma. 
 
Manifestaciju su, već tradicionalno otvorili Grobnički dondolaši, koji su se kroz maglu probili do planinarskog doma. 
 
Maštovite “uradi sam” kreacije za maškarani spust su nažalost izostale, ali ne i dobro poznate karnevalske “ludorije” po kojima je Maškarani Platak prepoznatljiv. 
 
Na malo snijega ispred doma maškare su za početak skakale u dalj. S obzirom na uvjete sudionici su, više no ikad, koristili slogan “Ki kako umi i more”. Nakon skakanja, bacanja, klizanja, padanja, zaobilaženja… maškare su preselile u Veliki dom, gdje se natjecanje nastavilo uz nešto sigurnije, plesne igre. 
 
Na kraju je slavila KG Pom-F-Ri, ispred KG Siti i pijani te Jelenskih maškara. Organizatori su za sudionike pripremili jelo i piće, a maškarana fešta na oko 1100 metara nadmorske visine nastavila se uz Kantriderse. 

Komentari