Čavle 17. lipanj 2024. Izvor: Grobnički rez

Mame i djeca slikali svatko u svom dijelu Kaštela Grobnik

Mame i djeca slikali svatko u svom dijelu Kaštela Grobnik
S kistom u jednoj i čašicom dobrog vina u drugoj ruci, mame su se mogle mirno opustiti i uživati u svojoj večeri

Sinoć je u Kaštelu Grobnik održana zanimljiva slikarska radionica - “Kistovi i vino”, u organizaciji Udruge za kreativno promicanje znanja i vještina “Grobnički rez” i “Katedre čakavskog sabora Grobnišćine”, na kojoj se okupilo 60-ak dobro raspoloženih mama i njihove djece.


Pod budnim okom amaterske slikarice iz Velike Gorice - Davorke Ilečić, s kistom u jednoj, a čašicom dobrog vina u drugoj ruci, mame su se mogle mirno opustiti i uživati u svojoj večeri. Sudionice su uživale u savršenom spoju vrhunskih butelja vina i sireva grobničke sirane Frankulin te naučile ponešto o sljubljivanju tih specijaliteta.

U isto vrijeme njihova su djeca bila zabavljena na drugom kraju Kaštela, vlastitom craft radionicom u sigurnim rukama kreativnih teta iz Udruge Grobnički rez.


“U želji da osmislimo jedan još zanimljiv projekt na Grobniku na kojem bi surađivale naše dvije udruge, došli smo na ideju organizacije slikarske radionice Kistovi i vino - za mame i djecu. Tako smo spojili umjetnički dio rada Katedre s dječjim programima Udruge Grobnički rez, što se pokazalo kao savršeni spoj zabave i edukacije. Zahvaljujemo se svim sudionicama na odličnoj atmosferi”, poručuju iz Grobničkog reza.