Čavle 16. siječanj 2016.

Mandatar na stupu, ključ u rukama

Mandatar na stupu, ključ u rukama
Teško da je novi hrvatski mandatar znao da će ga, svega nekoliko dana nakon što je preuzeo vlast, riječka okolica optužiti za sve probleme. Hrvatski premijer očekivani je light motiv ovogodišnjih maškaranih događanja u “Riječkom prstenu”.

Trebalo je tjedan dana duže od očekivanog, ali maškare su na Čavlima došle na vlast. Nakon što su iza Doma kulture stigli Grobnički dondolaši, koji su tako završili “obahajanje” općine, red je došao na Čavjanske maškare, kojima je ključ i vlast predala zamjenica općinskog načelnika Ivana Cvitan Polić.

Sveti Patrick (lanjska maska Čavjanskih maškara) početak ovogodišnjih maškara proveo je u uglednom društvu. Naime, kao i mnogi oko Rijeke Čavjani su inspiraciju za ovogodišnjeg pusta pronašli u novom hrvatskom premijeru.

Mandatar Tihomir Cirkular okupljenima se na Čavlima obratio svojim dobro poznatim govorom i još jednom poručio kako je ovdje da služi hrvatskim građevinama.

Mandatara Cirkulara tako, svega nekoliko tjedana nakon preuzimanja važne funkcije, čeka suđenje i zajamčeno “vatreno” finale.

Spomenimo za kraj da će Čavjanske maškare, kroz koji dan, irsko državljanstvo zamijeniti rumunjskim. Naime, na Korzo će ove godine kao “Grobnički drakul”.

Komentari