Čavle 26. siječanj 2019.

Maškarani Platak zasjao u novom ruhu

Maškarani Platak zasjao u novom ruhu

Prvi puta u povijesti Maškaranog Platka maškare su u šarenoj povorci prošetale od Malog do Velikog doma. Gotovo 300 sjajno raspoloženih sudionika druženje je nastavilo uz zabavne igre i Trio Castello.

Maškaranom Platku je ove godine svanulo sunce. Naime, nakon što je lanjska manifestacija otkazana zbog vremenskih neprilika, ove je godine maškare na više od tisuću i sto metara nadmorske visine dočekalo sunce.

Tristotinjak sjajno raspoloženih sudionika, raspoređenih u četrnaest grupa, okupilo se kod Malog doma, odakle su, po prvi puta u povijesti Maškaranog Platka, u veseloj povorci krenuli prema Velikom domu. 

“To je svojevrsni redizajn naše manifestacije. Sudionici su izrazili želju za šetnju po Platku, a put od Malog doma preko Radeševa do Velikog doma je stvarno prekrasan. Imamo vjerojatno jedinu maškaranu povorku na snijegu”, naglasio je Ivan Salamon, direktor TZO Čavle, poručivši kako je Maškarani Platak od samih početaka jedna od najoriginalnijih karnevalskih manifestacija. 

Na čelu maškarane povorke bili su Meštar Toni i nova kraljica Riječkog karnevala- Nikol Marelja Bošnjak te njena Mesopusna kumpanija Grad Grobnik, a društvo im je radila i “smijenjena” općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.

“Dan je predivan, atmosfera također, puno maškar. Ja san jako zadovojna da san imela priliku danas doć na Platak”, poručila je Nikol Marelja Bošnjak novoizabrana kraljica Riječkog karnevala.

“Jako san sretan da je danas ovako lipo vrime. Grobničani su s četiri kraljice zaslužili da imaju ovako prekrasno vrime i dobru feštu. Maškarani Platak je stvarno nešto posebno“, naglasio je Meštar Toni.

“Ja san i dalje na godišnjen, lipo mi je dok maškare vladaju. Maškarani Platak je ovo leto pun pogodak, a ova naša povorka je najlipša moguća”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.

Na začelju povorke bili su mali i veliki Grobnički dondolaši, koji su kolom razveselili skijaše na dnu Radeševa, a potom i sve okupljene kod Velikog doma, gdje se druženje sudionika nastavilo uz animacijske igre i Trio Castello. Najuspješnije su čekale vrijedne nagrade, a organizatori su se pobrinuli i da s Platka nitko ne ode gladan ni žedan. 

Maškarani Platak organizirala je Turistička zajednica Općine Čavle, uz pokroviteljstvo Općine Čavle. Suorganizatori su bili Mali i Veliki dom, a financijska je pomoć ove godine stigla i od Turističke zajednice Kvarnera.