Čavle 4. srpanj 2024. Izvor: TZO Čavle/Ri Prsten

Mauro Staraj & La Banda i Vigor samo su dio Leta na Čavji

Mauro Staraj & La Banda i Vigor samo su dio Leta na Čavji
Leto na Čavji bit će ispunjeno događanja, a finale se, kao i svake godine, očekuje krajem kolovoza kada se tradicionalno slavi popularna “Bartoja”, blagdan sv. Bartola, jednog od nebeskih zaštitnika Općine Čavle. 

Pomalo su se slegli dojmovi nakon bogatog proljetnog programa, a Turistička zajednica općine Čavle s partnerima je pripremila pregršt novih sportskih, zabavnih, kulturnih i gastro događanja.

“Znamo da je naš Kaštel Grada Grobnika uvijek dobra opcija, a pogotovo u vruće ljetne dane kada nam treba malo povjetarca i friškog zraka. Pod dirigentskom palicom Katedre Čakavskoga sabora Grobnišćine održat će se zabavne i kulturne manifestacije u predivnoj kulisi Kaštela Grada Grobnika počevši već ovog petka s 2. Susretom pjevačkih zborova Veliki Castrum. U nedjelju će Kaštel poprimiti retro ruho i zaplesati uz LP Rock. 17. srpnja otvara se izložba Ono sve što znaš o meni, uz glazbeni program Sergeja Božića i Slađane Čolović. U Kaštelu Grada Grobnika izložba će biti otvorena do 17. kolovoza. Za vikend, 11. i 12. kolovoza očekuje vas, prvi dan rock poslastica uz grupu Whiteheads te dan poslije Poezija i zvezde va Kaštelu. Na sve događaje ulaz je besplatan”, ističe Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle.

Osvježenje će Grobničani i njihovi gosti pronaći moći i na Platku, gdje će se od 11. do 14. srpnja održati “Trk u šumu”. 


“Od sredine kolovoza polako ulazimo u proslavu Bartoje. Od sportskih događanja izdvojili bi Sportsko i Vertikalno lice Platka za vikend 24. i 25. kolovoza, te Turnir u briškuli, trešeti i mori japoneze 07. rujna. 10. kolovoza održat ćemo povijesnu šetnju Mlikaričina staza te njome pokazati i obnovljene kaliće - prošlogodišnji projekt Turističke zajednice općine Čavle”, poručuj Čargonja.

Neizostavno događanje je “Dan vina” u Kaštelu Grada Grobnik, koji će se održati 17. kolovoza u organizaciji Udruge Palentar. 

Ususret Bartoji, u petak 23. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja na “mićoj pjaceti”, prvi puta će se održati popularna radionica “Slikanje i vino”. 24. kolovoza uz tradicionalni Bartojski sajam i Bartojenak te 14. po redu “Bartojski kotlić” u večernjim satima održat će se koncert Maura Staraja & La Bande, dok je nedjelja, 25. kolovoza rezervirana za dječji party u popodnevnim i koncert Grupe Vigor u večernjim satima. 


“Za sam kraj kolovoza, ugostit ćemo dvodnevni spektakl - Miss Business u našem Kaštelu Grada Grobnika. Prestižni događaj okupit će uspješne poduzetnice s područja Primorsko-goranske županije, pružajući im platformu za slavljenje elegancije, uspjeha i poslovne izvrsnosti žena. Ova manifestacija predstavlja idealnu priliku za umrežavanje, inspiraciju i ističe žensku snagu u poslovnom svijetu”, najavljuje Čargonja.

U rujnu će se održati tradicionalni Grobnik Open Ski Roll Cup “Žiletov memorijal” na Platku i Dan otvorenih vrata & Air show na Aerodromu Grobnik. 

“Pozivamo da nam se pridružite u bogatom i raznovrsnom programu koji smo za vas pripremili u suradnji s Općinom Čavle, TZ PGŽ, Udrugom Palentar, Grobničkim dondolašima, Katedrom Čakavskoga Sabora Grobnišćine, Udrugom Mandala, Padobranskim klubom Krila Kvarnera, Udrugom Grobnički rez, Vanavi experience, DSR Kvarner, Zborom Castrum i TSK Rijeka - Čavle”, za kraj poručuju iz TZO Čavle.