Čavle 24. siječanj 2023. Izvor: HRCC Museum

Muzej trkaćih oldtimera otvara svoja vrata u Noći muzeja

Muzej trkaćih oldtimera otvara svoja vrata u Noći muzeja
Muzej starih trkaćih oldtimera u Mavrincima po prvi puta će otvoriti svoja vrata u “Noći muzeja” i upisati Čavle na listu općina i gradova diljem Hrvatske koji sudjeluju u međunarodnoj manifestaciji

“Tema ovogodišnje noći muzeja je- Muzeji su važni, stoga 27. siječnja pozivamo sve zainteresirane i znatiželjne, velike i male, stare i mlade da posjete Historic Racing Car Croatia Museum u Mavrincima i uživaju s nama u starim ljepoticama trkaćih staza, zvukovima Formule i autohtonim proizvodima našeg kraja. Muzej je pravo mjesto za sve ljubitelje brzine i oktana, ali i one koji žele očuvati našu grobničku auto-moto tradiciju te Čavle pozicionirati kao destinaciju moto turizma”, najavljuju organizatori. 

U stalnoj postavi Muzeja nalazi se 20- ak oldtimera, među kojima svakako treba izdvojiti jedan od najslavnijih sportskih automobila svijeta Lancia Delta Integrale Evolucione Grupa A. 


“Muzeji su ustanove znanja i institucije očuvanja naše tradicije i baštine. To su mjesta zabave, druženja i prenošenja znanja. Pozivamo obitelji s djecom da nas posjete, kako bi na dječjim radionicama mogli uživati u zvuku prave Formule, naučiti kako radi auto, a na oldtimer simulatorima isprobati vožnju po našoj Grobničkoj pisti. Pripremili smo zanimljivu izložbu, a u Food corneru možete kušati palentu kompiricu i grobnički sir, autohtone proizvode našega kraja”, poziva Dorijan Kljun, vlasnik muzeja. 

Muzej će biti otvoren od petka do nedjelje, ulaznica za odrasle je 7 eura, dok je u petak za Noć muzeja ulaz besplatan od 16:00 do 1:00 iza ponoći stoga dođite i uživajte u Noći muzeja na Čavlima.