Čavle 8. lipanj 2022. V.A.

Na brdu uživanja ove nedjelje brdo događanja

Na brdu uživanja ove nedjelje brdo događanja
Međunarodni olimpijski dan ove nedjelje na Platku uz Marija Mlinarića i brojne aktivnosti
                
Festival sportske rekreacije PGŽ i ove godine na Platak, ali i na druge lokacije, dovodi brojne aktivnosti, a sve započinje u nedjelju 12. lipnja, kada će se povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana održati manifestacija “Festival sportske rekreacije PGŽ- Međunarodni olimpijski dan”. 


Već od 10 sati započet će brojne aktivnosti koje priprema SSR “Sport za sve” PGŽ, a u suradnji s KŠR Gorovo, NZZJZ PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križom- Društvom Crvenog križa PGŽ,  Primorsko- goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Rekreacijski dan za pamćenje započet će u 10 sati Biciklijadom koju priprema BK Grobnik koji će ponuditi dvije rute: obiteljsku na laganoj stazi dužine 10 km i sportsko- rekreativnu srednje zahtjevnu rutu dužine 25 km. U isto vrijeme započet će i Atletski dan na Platku kojeg priprema AK Kvarner i koji će omogućiti trening u prirodi za djecu predškolske dobi, trening u prirodi za djecu osnovnoškolskog uzrasta te cross za djecu i roditelje.


U 10:15 na planinarenje će svi zainteresirani koji se prijave na info pult, a u realizaciji PD Kamenjak Rijeka i to laganom stazom Info pult- Mali dom- Malo Radeševo- Radeševo- Platak jezero, a predviđeno je cca 2 sata planinarenja. U isto vrijeme će, u organizaciji Saveza školskih sportskih društava PGŽ, krenuti program Roditelji i djeca u prirodi te će svi zajedno krenuti na relaciju  Info pult- Mali dom- Malo Radeševo- Radeševo- Platak jezero, a predviđeno je cca 2 sata programa.

Dva će programa započeti u 10:30 sati, a oba su vezana za programe nordijskog hodanja. Prvi je Nordijsko hodanje za zdravlje “Slatko doba života” kojeg realizira KŠR Gorovo u suradnji s NZZJZ PGŽ , namijenjen osobama treće životne dobi i osobama s invaliditetom (hodanje laganom stazom dugom 2 km), a drugi Nordijsko hodanje “Korakom do zdravlja” realizira KŠR Gorovo, a u kojem će se sudionici kretati laganom stazom dugom 7 km s procijenjenim trajanjem hoda od 2 sata.


Posebno će atraktivan biti program MM Trening uz Marija Mlinarića, jednog od najpoznatijih trenera na ovim područjima. Program vježbanja započinje u 13 sati.

Naravno, to nije sve. Organizatori pripremaju i druge brojne aktivnosti kao što su jahanje konja, najam rekvizit po promo cijenama, streličarstvo, zdravi kutak,


Da bi sve dobilo dodatnu zabavnu notu pobrinut će se voditelj programa Dražen Turina Šajeta te DJ Vedran koji će birati atraktivnu glazbu za sve uzraste, a organizatori pripremaju doista poseban dan na Platku te pozivaju sve da se uključe u programe te tako ispune Platak pozitivnom energijom, a svojim sudjelovanjem potvrde da su im bliski i način života programi koji baštine zdrav život i aktivnosti u prirodi.