Čavle 23. siječanj 2016.

Najzabavnija auto utrka na svijetu

Najzabavnija auto utrka na svijetu
“Najluđi” vozni park jutros je, jubilarni 25. puta, iz Rijeke krenuo prema Bakru. Start maškaranog auto- rallya bio je na riječkom Parizu, nakon čega su se “puknuti oktanci” predstavili publici na riječkom Korzu i Čavlima. 

U 10 sati kolona karnevalskih vozila krenula je, sa starta na riječkom Parizu, prema Korzu. Nakon predstavljanja u srcu grada maškare na četiri kotača uputile su se starom, već gotovo zaboravljenom rutom. Preko Orehovice i Svilnog vesela je karavana stigla na Čavle.

Maškarani autorally i ove je godine zaslužio taj epitet. Naime, sva vozila i sudionici manifestacije, uključujući suce, su pod maskama. 
 
Uživo na HRT-u

A na Čavle je stiglo pedesetak maškaranih vozila, na četiri ili dva kotača, s oko 160 sudionika ovogodišnjeg rallya.

Najzabavniji rally na Grobniku je dočekala i ekipa HRT-a, koja se, u veselom društvu, s Čavala javila u podnevni dnevnik.

Svoje je mjesto na startu maškarane karavane zauzeo Meštar Toni, stalni sudionik rallya, a uz njega je stajala nova, 21. kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak, članica kraljevičkih Mesopustara. Nažalost meštar i kraljica zbog brojnih današnjih obaveza sudjelovali su samo u prvoj etapi rallya, od Pariza do riječkog Korza.

U kontinuitetu najdugovječnija prateća manifestacija Riječkog karnevala veliki jubilej slavi na staroj gotovo 38 kilometara dugoj ruti kroz gradove i općine riječkog prstena.
 
Vozači na kušnji u Kostreni i Bakru

Puknuti oktanci tako su, nakon Čavala, preko Cernika, Mavrinaca, Kukuljanova i Škrljeva krenuli prema Kostreni, gdje će se, oko 13 sati, održati prvi ispit spretnosti. Cilj najzabavnije maškarane auto utrke, parodije na slavni rally Pariz- Dakar, je dakako u Bakru, gdje se, oko 14 sati, vozi 2. ispit spretnosti.

Kako i priliči maškaranom autorallyu nagrade će se dijeliti najspretnijim vozačima i najboljim maskama, ali i najneodoljivijoj, najudaljenijoj te najbrojnijoj grupi…

Organizator tradicionalne manifestacije, koja se iz godine u godinu održava još od davne 1990. godine, je Autoklub Rijeka, koji ove godine slavi još jedan jubilej, okrugli 70. rođendan.

Komentari