Čavle 6. svibanj 2019.

Nastavljaju se ulaganja u grobnički Automotodrom

Nastavljaju se ulaganja u grobnički Automotodrom
Automotodrom Grobnik dobio je nove poslovne prostore. Uz novouređene urede, danas je svečano otvoren i moderni “Race control room” s LCD video zidom. Grobnička ljepotica uskoro će dobiti i dvanaest novih boksova.

Nove urede i “Race control room” na grobničkom su Automotodromu danas svečano otvorili primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, općinska načelnica Ivana Cvitan Polić i Vinko Surina, najstariji član Moto kluba Kvarner. 


U sklopu 1. faze uređeno je više od 200 kvadrata centralne zgrade, čime su djelatnicima  omogućeni bolji uvjeti za rad. Uz urede, uređen je i novi “Race control room”, koji je opremljen velikim LCD video zidom, dok osam vrhunskih full HD kamera pokriva pistu. 


“Za nas je to veliki iskorak. Nastavljamo kao što smo obećali da ćemo korak po korak Automotodrom dovesti na tehnološki nivo koji će biti na razini zapadne Europe”, poručio je Mladen Črnjar, predsjednik Moto kluba “Kvarner”, naglasivši kako bi za dovođenje GP utrka na Grobnik u Automotodrom trebalo uložiti između 8 i 10 milijuna eura. 


Preseljenje ureda oslobodilo je prostore prizemlju, gdje je već počelo preuređenje pa bi Automotodrom do sredine lipnja trebao dobiti 12 novih boksova. Početak 2. faze, izgradnje i uređenja boksova danas je otvorio primorsko- goranski župan Zlatko Komadina.


“Čestitam Moto klubu Kvarner, koji brine o ovoj ljepotici, koji joj je vratio novi život i pripremio je za budućnost. Ova pista brendira naš kraj, Grobinštinu, našu županiju i cijelu Hrvatsku”, poručio je primorsko- granski župan Zlatko Komadina.


“Izuzetno smo zadovoljni što se nastavljaju investicije u jedan od naših najvećih i najvažnijih objekata. Sigurni smo da će nova ulaganja dati bolju sliku i odraziti se na rad Automotodroma”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


Bolji uvjeti na grobnički Automotodrom će zasigurno privući nove klijente, a već u 2019. na Grobnik će stići između 40 i 45 tisuća vozača, odnosno oko 90 tisuća klijenata, zaključuje Robert Žiković, voditelj organizacije i manifestacija na Automotodromu Grobnik.