Čavle 8. ožujak 2021.

Nezaposlenim ženama “pružene ruke” kroz sjajan projekt

Nezaposlenim ženama “pružene ruke” kroz sjajan projekt
Projekt “Pružam ruke”, u sklopu kojeg će se 15 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada zaposliti kao gerontodomaćice, danas je predstavljen na Čavlima. 

Na Međunarodni dan žena Crveni križ Rijeka, Općina Čavle, HZZ Rijeka i riječki Centar za socijalnu skrb su “pružili ruke” nezaposlenim ženama, koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada.


Naime, u sklopu hvalevrijednog projekta“Pružam ruke” 15 će se žena zaposliti kao gerontodomaćice, a one će pružati potporu i pomoć za minimalno 90 korisnika, starijih, i nemoćnih, na području Općine Čavle i Grada Rijeke. 

Istaknuti treba kako će žene tijekom provedbe projekta proći edukaciju, odnosno program osposobljavanja i obrazovanja za gerontodomaćicu, što će im uvelike koristiti i nakon završetka projekta kada će biti konkurentnije na tržištu rada.  


Projekt je vrijedan je gotovo 1,4 milijuna kuna, a u potpunosti se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. 

Projektom “Pružam ruke”, koji traje 18 mjeseci, osigurana su i sredstva za nabavku kućanskih i higijenskih potrepština na mjesečnoj razini za sve uključene starije i nemoćne osobe. 


Na današnjoj konferenciji za medije projekt su predstavili ravnateljica GDCK- a Rijeka Petra Šuljić, općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, ravnatelj riječkog CZSS- a Karlo Balenović, Tamara Dragičević ispred riječkog HZZ- a te voditeljice projekta Ana Delonga i Dunja Zagorac Štimac.