Čavle 9. studeni 2022. klaudio Vrančić

Novi oktanski spektakl krajem tjedna na Grobnišćini

Novi oktanski spektakl krajem tjedna na Grobnišćini
Sve je spremno za 1. “Čavle Rally Challenge”, međunarodno automobilističko natjecanje koje će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske i Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske

Grobnišćinu od petka do nedjelje čeka novi oktanski spektakl! Premijerno izdanje “Čavle Rally Challengea”, za koji se ulaznice ne naplaćuju, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Domu kulture Čavle.


“Prije godinu dana došli smo na ideju da organiziramo ovakvu manifestaciju, koja je zamišljena kao jedan rally- show. Prijavljeno je oko 75 posada, a cilj nam je da ih narednih godina bude barem 120 do 150. Naša je želja imati trodnevnu manifestaciju koja će biti respektabilna i vodeća tog tipa u regiji”, poručio je Edi Milokanović, predsjednik Organizacijskog odbora 1. Čavle Rally Challengea, kojem je u pomoć, u ulozi suorganizatora, priskočio Talijan Achille Guerrera. 


“Nadamo se da će manifestacija, kao svojevrsni pilot projekt, dobro početi i dobro završiti te da ćemo na tim temeljima 2023. zajedno organizirati drugi Čavle Rally Challenge”, rekao je Robert Žiković, predsjednik Uprave Automotodroma Grobnik.

“Jako smo zadovoljni. Nakon WRC- a imamo novo natjecanje, koje će, vjerujemo, privući brojne gledatelje, koji će već u petak, u centru mjesta, moći vidjeti automobile koje ne viđaju često”, istaknula je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


“Zadovoljstvo nam je što smo domaćini ovakve utrke, koja je međunarodnog karaktera. Drago mi je što smo u priču uključili i brojne udruge s našeg područja. Naša općina je lijepa destinacija za promociju automobilizma i nadamo se da je ovo tek prvi u nizu Čavle Rally Challengea”, naglasila je Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle.


Petak ujutro na rasporedu je verifikacija, nakon čega je od 15:30 do 17:00 na redu “shakedown” na grobničkom Automotodromu, dok će od 18 sati na parkiralištu na Čavlima biti atraktivni ceremonijalni start uz nastup DJ- a Macole.

Subotnje natjecanje kreće brzinskim ispitom na Automotodromu oko 8:30, nakon čega se utrka seli na Platak i Gornje Jelenje. Drugi krug natjecanja kreće s Automotodroma u 11:13, a treći u 14:00. Završnica se očekuje oko 16:00, a podjela nagrada oko 18:00.