Čavle 30. listopad 2019.

Novi topovi za umjetno zasnježenje stigli na Platak

Novi topovi za umjetno zasnježenje stigli na Platak

Devet topova za umjetno zasnježenje stiglo je na Platak, još pet bi ih do kraja godine trebalo stići na Riječanima najdraže skijalište, gdje radovi na sustavu zasnježenja teku po planu. 

Radovi na sustavu zasnježenja na Platku teku po planu i ako to vremenski uvjeti dozvole trebali bi biti završeni do kraja studenog. 

Nakon što su kraju privedeni radovi na najvećem akumulacijskom jezeru na području Hrvatske, ali i susjedne Slovenije, površine 15 tisuća kvadrata i zapremnine 50 tisuća kubika, na Platak je stiglo devet topova za umjetno zasnježenje, dok bi ih još pet na Riječanima najdraže skijalište trebalo stići do kraja godine. 


“Radovi na ostatku sustava idu po planu. Napravljena je i strojarnica s trafostanicom, sada slijede unutarnji strojarski i elektro radovi. Grubi građevinski radovi su završeni, izuzev postavljanja ograde oko jezera, koja bi trebala biti postavljena u sljedećih deset dana”, poručio je Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra, koji naglašava kako je u planu da Platak zimu dočeka spreman, ali i poručuje kako mnogo ovisi o vremenskim prilikama, ali i HEP- u koji mora odraditi svoj dio posla. 

Kada novi sustav za umjetno zasnježenje, koji je kapitalni projekt Primorsko- goranske županije, bude završen na Platku će se četrnaest topova moći po potrebi razmještati na čak četrdeset i šest pozicija, na radost sve brojnijih posjetitelja.