Čavle 11. svibanj 2021.

Obnovljena popularna "Jama", kultno čavjansko igralište

Obnovljena popularna "Jama", kultno čavjansko igralište

Čavjansko sportsko- školsko igralište "Jama", na kojem su stasale generacije Grobničana, dobilo je novu podlogu. U sklopu obnove "teške" gotovo 600 tisuća kuna montirani su i novi koševi i golovi, a postavljeni su i led reflektori.

Kultna “Jama” čavjansko igralište na kojem su stasale generacije Grobničana napravljena je davne 1978. godine. Nakon 43 godine popularno je školsko- sportsko igralište dočekalo totalni “makeover”.


Nakon pripremnih je radova na atraktivnoj akrilnoj podlozi iscrtano košarkaško i rukometno igralište, koje će dakako služiti i za mali nogomet. Postavljeni su i novi rubnjaci te koševi i golovi, kao i automatski LED reflektori, koji će se paliti u večernjim satima. Naglasiti treba i da obnovljenu Jamu “čuva” videonadzor. 

“Naša Jama je proširena na originalne dimenzije. Naime, kroz vrijeme je igralište smanjeno nanosom terena tako da smo i mi bili ugodno iznenađeni kada smo vidjeli kako ima divan oblik. Nema Čavjana koji se nije igrao u Jami. Igralište će služiti i za potrebe škole i vrtića. Velik je i interes sportskih klubova. Svi su dobrodošli”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, najavivši skori povratak tradicionalnog malonogometnog turnira u Jamu.


Okupljene su pozdravili i predstavnici izvođača Ivica Jerčinović, predsjednik LAG- a Vinodol te predstavnik izvođača Denis Marković iz tvrtke Goran graditeljstvo, a čast da prvi isprobaju novo igralište pripala je najmlađima, grobničkim sportašima i vrtićarcima.


Osim samog igrališta u sklopu projekta uređen je i okoliš škole, kao i prilazna cesta te parkiralište. Obnova “Jame” stajala je oko 580 tisuća kuna, od čega je 244 tisuće kuna dobiveno apliciranjem na programe bespovratnih EU sredstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Komentari