Čavle 15. ožujak 2023. Izvor: Općina Čavle

Općina Čavle subvencionira pripremu državne mature

Općina Čavle subvencionira pripremu državne mature
“Želimo pomoći našim maturantima da ostvare svoje snove i upišu željene fakultete”, poručuje općinska načelnica

Općina Čavle i ove godine će, nakon lani uspješno pokrenutog programa, subvencionirati trošak pripreme za državnu maturu. 

“Motivirani dobrim prošlogodišnjim odazivom i odličnim rezultatima polaznika, odlučili smo i ove školske godine pružiti našim maturantima s područja općine Čavle financijsku pomoć za što bolju pripremu ovog, za njih važnog završnog ispita te im i na taj način biti podrška u daljnjem obrazovanju i životu. Želimo im pomoći da sa što boljim ocjenama polože državnu maturu, upišu željeni fakultet i tako ostvare svoje snove”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Cijena ovog programa iznosi 292 eura, no maturanti i njihovi roditelji moraju izdvojiti iznos od 73 eura. Naime, ostatak do pune cijene subvencionira Općina Čavle. Za svakog maturanta riječ je o iznosu subvencije od  219 eura. Praktički, 25 posto iznosa plaća maturant, a ostatak Općina Čavle.


Projekt se provodi u suradnji s online platformom za poduke Škola u Oblacima. Na program priprema za državnu maturu u trajanju od 36 sati iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika mogu se prijaviti svi maturanti s prebivalištem na području općine Čavle. Prijave su otvorene do 1. travnja. 

Pripreme za maturu provodit će se vikendima tijekom travnja i svibnja. Satovi će se održavati online, potpuno interaktivno, a rad će biti organiziran u malim grupama s do maksimalno pet učenika i profesorom. Na taj način omogućit će se individualizirani pristup, kako bi što bolje zadovoljili individualne potrebe polaznika.

Više informacija o prijavama i programu nalazi se na službenim stranicama Općine Čavle i Škole u oblacima