Čavle 22. ožujak 2021.

Općina Čavle u proljetnoj akciji čišćenja i uređenja

Općina Čavle u proljetnoj akciji čišćenja i uređenja
Na dječjim igralištima popravljena su oštećena igrala, razbijene sprave su zamijenjene, a one starije su osvježene novim bojama. Uređena su i općinska groblja. 

Općina Čavle i njezino Komunalno društvo i ove su godine obnovili dječja igrališta na općinskom području. Popravljena su oštećena igrala, razbijene sprave su zamijenjene, a one starije su osvježene novim bojama. 


“Želja nam je da naši mještani uživaju u razgovoru na otvorenom, gledajući najmlađe kako se zabavljaju u svom šarenom kutku igre i veselja. Našom infrastrukturom potičemo ljude na boravak na otvorenom i bavljenje sportom. Naime, danas gotovo svako mjesto naše općine, kao i Platak, imaju dječja igrališta koja smo sada popravili i pripremili za predstojeće lijepe i tople dane koji su pred nama”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 

Hortikulturno je uređeno i cerničko groblje, gdje je, na javnoj površini, uz nova polja uređen i parkić s novim stablima crnogorice i ukrasnog grmlja te klupicom. 


“Na taj je način novi dio groblja Cernik dobio uređenu zelenu površinu koja groblju daje puno ljepši i uređeniji izgled”, ističe načelnica Cvitan Polić, dodavši kako su skidanje humka od kamenih stijena bagerom, sadnja biljaka i montaža klupice stajali 25 tisuća kuna.

Nakon obnove ograde na groblju u Gradu Grobniku u ovoj proljetnoj akciji Općine Čavle i Komunalnog društva posađena su nova crnogorična ukrasna stabla i drugo zelenilo. Vrijednost nabavke sadnica i izvedenih radovi iznosi 10 tisuća kuna.