Čavle 4. srpanj 2022. Izvor: Općina Čavle

Općina osigurala knjige za dio čavjanskih srednjoškolaca

Općina osigurala knjige za dio čavjanskih srednjoškolaca
U sklopu pomoći za obrazovanje djece Općina Čavle je i ove godine osigurala sredstva za nabavku školskih udžbenika za učenike srednjih škola, za novu školsku godinu. 

Pravo na besplatne knjige imaju srednjoškolci čiji roditelji zadovoljavaju jedan od uvjeta iz Odluke o socijalnoj skrbi na području Općine Čavle i to: socijalni uvjet, uvjet prihoda ili poseban uvjet.  

“Općina Čavle je posebno osjetljiva na potrebe djece te smo zbog toga odlučili i ove godine pomoći našim srednjoškolcima i njihovim obiteljima koje su u potrebi. Nastavak obrazovanja je iznimno važan jer će tim mladim ljudima ono sutra omogućiti brže pronalaženje bolje plaćenog posla i osiguranje financijske stabilnosti. Ovu odluku donosimo jer želimo da sva djeca imaju jednake mogućnosti za bolji život u budućnosti”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.  


Zahtjevi se primaju u Upravnom odjelu Općine Čavle do 22. srpnja. Uz pisani zahtjev, potrebno je priložiti dokumentaciju ovisno u uvjetima.

Socijalni uvjet: zahtjev, preslika osobne iskaznice  roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i preslika rješenja Centra za socijalnu skrb Rijeka. 

Uvjet prihoda: zahtjev, preslika  osobne iskaznice  roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i platne liste za oba roditelja zadnja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva. Mjesečni prihod obitelji da bi učenik ostvario pravo na besplatne udžbenike ne smije biti veći od: 2.500 kn za dva člana obitelji, 3.300 kn za tri člana obitelji, 4.000 kn za četiri člana obitelji, 4.500 kn za  pet članova obitelji i 5.000 kn za šest članova obitelji.

Poseban uvjet (ostvaruje dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata): zahtjev, preslika osobne iskaznice roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i preslika rješenja Ministarstva branitelja.