Čavle 19. srpanj 2020.

Planinari i biciklisti na Platku su ovaj vikend došli na svoje

Planinari i biciklisti na Platku su ovaj vikend došli na svoje
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo ovog je vikenda na Platak privukao brojne planinare i bicikliste.

U subotu su na svoje došli planinari jer se, u suradnji s PD Kamenjak, organizirao pohod srednje teškom stazom Platak- Sleme- Platak.

A svi oni koji su se uključili u ovu subotnju aktivnost itekako su uživali. Temperatura idealna za hodanje i planinarenje, odlično društvo i odlično stručno vođenje, sve se spojilo u nekoliko sati uživanja u prirodi i predivnom pogledu. 


Pri povratku na Platak brojni su sudionici poželjeli još ovakvih aktivnosti, a organizator je obećao da će planinarenje biti u programu i tijekom kolovoza.

Biciklisti su se u velikom broju okupili na startu nedjeljne Biciklijade koja se organizirala u suradnji s BK Grobnik. Bilo je tu pripadnika svih generacija i to ne samo s područja Kvarnera, već su sudjelovali biciklisti iz Istre, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. 


Organizator je pripremio dvije rute: obiteljsku (lagana ruta dužine 10 km) i sportsko- rekreativnu (srednje teška ruta dužine 25 km), a svatko je prema svojim mogućnostima odabrao onu koja mu više odgovara. 

Predvođeni organizatorima, biciklisti su uživali na Platku te staze savladali sa zadovoljstvom, a po završetku aktivnosti nikome se nije žurilo kući već su se ljubitelji biciklizma nastavili družiti na svježem i ugodnom zraku.


Biciklijadom se završio treći srpanjski vikend festivala, a već u subotu se aktivnosti nastavljaju i to poznatom i atraktivnom manifestacijom “Kupom uzvodno” koja se organizira u suradnji s Udrugom Kupa, a u atraktivnim plivačkim disciplinama natjecat će se pripadnici svih generacija. 

U nedjelju se aktivnosti vraćaju na Platak gdje će sve zainteresirane čekati brojne aktivnosti u Decathlon zoni, streličarstvo, jahanje konja, disc golf te nordijsko hodanje. Sudionike i ljubitelje aktivnosti u prirodi svakako čeka još jedan vikend za pamćenje.