Čavle 30. kolovoz 2022. Izvor: Sva lica Platka

Platak ponovo osvojio srca trkača i biciklista

Platak ponovo osvojio srca trkača i biciklista
Protekle nedjelje na Platku se održalo “Vertikalno lice”, koje svaku godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u brdsko trčanje i biciklizam.

Do sada najveći broj, njih 300- tinjak okupilo se u jutarnjim satima na livadi ispred Velikog doma i krenulo u osvajanje zanimljivijih staza i puteva u okolici Platka.

Natjecatelji su mogli sudjelovati u jednoj od ponuđenih trail utrka; Laganini 9ki, Taman 17ki ili AdrenalINI dok su biciklisti vozili kružnu utrku XCO formata. 


Za razliku od prethodne godine, start je krenuo na ugodnoj temperaturi i suncu, ali tijekom dana vremenske prilike su bile promjenjive te su sudionici mogli iskusiti baš “sva lica Platka”. Natjecatelje je ugodno iznenadio bogati startni paket u kojem su dobili lončić i majicu utrke, pero® zero refill za tuširanje, HIDRA ISO, 4energy gel, Red bull, poklon JGL-a te okrjepa na kojoj se po prvi puta osim tekućine, voća i slanih zalogaja moglo degustirati i veganske slatke kuglice riječke tvrtke Raw slastice by Anna te nadoknaditi izgubljene kalorije Ožujskim pivom.

Trkači su iskazali izuzetno zadovoljstvo stazama, ali nisu krili da su bile zahtjevne. To ih je natjeralo na pomicanje vlastiti granica te su nakon prolaska ciljnom linijom imali osmjeh na licu.


Biciklisti su ove godine vozili 6 krugova, a biciklistice 5, stazom koja je izmijenjena u odnosu na prethodne dvije godine. Nova ruta dobila je sve pohvale. Organizatore veseli što su na utrci sudjelovali i mlađi sudionici zbog kojih ih sa zadovoljstvom nastavljaju s organizacijom ovakvih utrka. 

Najuspješniji natjecatelji osim unikatnih medalja dobili su i vrijedne nagrade s kojima su zadovoljni otišli kući i najavili ponovni dolazak sljedeće godine. Pobjednici trail utrka dobili su iznos od 1.000,00 kn na INA loyalty kartici, a pobjednici biciklističke utrke isti iznos dobiti na KEINDL poklon bon kartici. Drugo mjesto osvaja poklon bon Ekolife trgovine, odnosno popust u Iglu šport Rijeka dućanu. Ostale nagrade osigurali su Dogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth. Najmlađe nagradila je Erste banka, a pobjednike na Laganini 9ki i Rekreativnom XCO-u i riječki brend sportskih naočala Damir Tau.


Cijeli događaj organizirali su DSR Kvarner i SSD Nautilus uz pomoć vrijednih 50 volontera. Studentima UNIRI putem sufinanciranja projekata Studentskog centar i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci omogućeno je besplatno sudjelovanje. Velika zahvala od strane organizatora ide i partnerima projekta- INA d.d., te JGL d.d., Primorsko-goranskoj županiji, Općini Čavle i TZ Kvarnera.