Čavle 30. lipanj 2024. K.V.

Pobjednici “Ništa im neće bit” i “Oči u oči z Gospod’nom”

Pobjednici “Ništa im neće bit” i “Oči u oči z Gospod’nom”
Završen 23. Festival teatra Omišalj-Čavle. Najbolje predstave “Ništa im neće bit” i “Oči u oči z Gospod’nom”

Svečano je završen 23. Festival teatra Omišalj- Čavle, koji ima ocjenjivački karakter. Nagrada publike dodijeljena je Eniju Meštroviću - Ričardu za “Oči u oči z Gospod’nom”, uz priznanje ocjenjivačkoga suda festivala za iznimnu izvedbenu energiju.


“Fala publici na dobroj volji da podilimo dvi ure u veselju. Oni su jedini razlog zašto nastupam. Najveća nagrada mi je vidit nasmijane ljude u otklonu od mržnje koja nas svakodnevno sve više okružuje. Moj život je jednostavan, predivan i velik kakav mi je dan... drago društvo, zajedničke marende i zajebancija, puno puno prirode. Nisan od volje za ići igdi, sritan san u svojoj konobi, ali ova povratna energija koju dobijem u kazalištu neda mi da ostanem doma. Dok je tako, dokle god mogu nasmijati bit ću na daskama”, kazao je Enio Meštrović Ričard.


Po ocjeni žirija (Višnja Višnjić Karković, Bogdana Čiča i Robert Zaharija) najbolja predstava u cjelini je “Ništa im neće bit” u produkciji Kazališta Moruzgva, dok nagrada za glumačku suigru ide Eciji Ojdanić i Franu Maškoviću u istoj predstavi.  


“Zahvaljujem od srca žiriju na dvostrukom veselju. Ovo mi je jedna od najdražih glumačkih nagrada, jer je žiri prepoznao važnost i ljepotu partnerske suigre između Frane i mene. Tanja Mravak je napisala ovu suptilnu duodramu o odnosu bračnih drugova zapletenih u mrežu godina, neizgovorenih istina, razmimoilaženja na raznim livelima, jedan pravi, uzavreli lonac emocija u kojem ipak, pobijedi ljubav. A moje producentsko srce je veselo i zahvalno zbog nagrade za najbolju predstavu. Razloga za slavlje napretek”, rekla je Ecija Ojdanić.