Čavle 12. prosinac 2018.

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku
Čišćenjem šume na predjelu buduće akumulacije službeno su započeli radovi na izgradnji sustava za zasnježenje na Platku. Ukupna vrijednost sustava je 22,5 milijuna kuna, a vrijednost radova u prvoj fazi 13,8 milijuna kuna.

Projekt sustava za zasnježenje, čija je realizacija počela danas, su na Platku, ispred Malog doma, predstavili direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič te predstavnici izvođača radova.

Ispred Primorsko- goranske županije događaju je prisustvovao zamjenik župana Marko Boras Mandić, a ispred Općine Čavle predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle Norbert Mavrinac


“Ovo je najveća investicija u Platak i sportsku infrastrukturu od osnutka Županije”, naglasio je Boras Mandić.

“Odlukom općinskog vijeća Goranski sportski centar oslobođen je plaćanja komunalnih doprinosa čime se pomoglo centru u realizaciji ovog projekta”, rekao je Mavrinac, naglasivši kako, unatoč smanjenju proračuna, Općina nastavlja izdvajati sredstva za projekte na Platku.

Izgradnja sustava za zasnježenje nastavak je investicija PGŽ u centar Platak s ciljem produljenja skijaške sezone. Za provedbu projekta za razdoblje 2018.- 2020. godine Županijska skupština donijela je Odluku o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenja cjelogodišnjih sadržaja u sklopu provedbe projekta RSRTC Platak u ukupnom iznosu 26,75 mil. kuna. Izvođač je Sufag SAS iz Francuske, a podizvođač GP Krk.


Dovršetak radova za 1. cjelinu, a odnose se na akumulaciju, crpnu stanicu , spojne cjevovode i cjevovode staze Radeševo 1. planiran je do 15. listopada 2019. godine.

Početak radova na sustavu za zasnježenje na Platku podrazumijeva sječu šume na području budućeg akumulacijskog jezera. Sječu i čišćenje područja izvode Hrvatske šume i tvrtka Erosi.

Spomenuti treba i da su Iz Goranskog sportskog centra napomenuli kako već pripremaju skijašku stazu za nadolazeći vikend.

Izvor: PGŽ