Čavle 17. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Počeo jedinstveni grobnički advent u čast Frankopana

Počeo jedinstveni grobnički advent u čast Frankopana

“Grobnički frankopanski advent” večeras je svečano otvoren u drevnom grobničkom Kaštelu, a sve do 26 prosinca posjetiteljima će ponuditi brojna zabavna događanja za sve generacije.

Uz pjesmu zbora Osnovne škole Čavle Frankopanska straža otvorila je širom vrata drevnog Kaštela u Gradu Grobniku, čime je večeras službeno počeo “Grobnički frankopanski advent.
 

Okupljene su na samom početku pozdravili općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, direktor čavjanske Turističke zajednice Ivan Salamon, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov i vlč. Ivan Friščić. 


Već prvog dana jedinstveni grobnički advent u čast Frankopana imao je što ponuditi. Okupljeni su, u lampicama obasjanom Kaštelu, uživali u društvu Frankopana Drivenika i Trsata, uz glazbenu podlogu za koju se pobrinuo Trio Veljak. Izostala nije ni ponuda jela i pića, a za najmlađe su organizatori pripremili kreativnu radionicu, kojih neće nedostajati ni narednih dana. 


“Grobnički frankopanski advent”, kojeg organiziraju Općine Čavle i TZO Čavle u suradnji s Primorsko- goranskom županijom, uz brojna će događanja potrajati sve do 26. prosinca, a bogat program možete pronaći OVDJE