Čavle 29. studeni 2015.

Predstava “posvađala” Grobničane

Predstava “posvađala” Grobničane
Predstava “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” prepuno je gledalište u Domu kulture u Čavlima do suza nasmijala, neke ponešto naučila, pojedine navela na razmišljanje, a neke i posvađala. 

U Domu kulture na Čavlima, predstavom Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” sinoć su otvorene “Večeri smijeha i zabave”.

Kroz predstavu koja je nastala prema knjizi Johna Graya energični Roman Šušković- Stipanović, na duhovit način, nerijetko i na vlastitom primjeru, analizira “rat” između ljepšeg i jačeg spola. 

S obzorom da je nastala po svjetskom bestselleru američkog bračnog terapeuta ne čudi što u pozadini izvire savjetodavna uloga same predstave, kroz koju se provlače brojni, većini dobro poznati, problemi iz muško- ženske svakodnevice. 

Šušković- Stipanović, kao glumac- voditelj, u stalnoj je interakciji s publikom. Zanimljivo je bilo vidjeti reakcije parova u gledalištu, koje aktivno sudjeluje u predstavi. Pogotovo uzme li se u obzir “bombastična” najava u kojoj iz Teatromana otvoreno priznaju kako su mnogim vezama pomogli, a nekima i odmogli. 

Zanimljiva je i jednostavna kulisa, dva planeta, Mars i Venera, koja tijekom predstave progovaraju u muško i žensko ime. 

Iz Teatromana s ponosom napominju da je, iako je predstava igrana na mnogim svjetskim pozornicama, hrvatska produkcija jedna od najuspješnijih. 

“Večeri smijeha i zabave” na Čavlima se nastavljaju 4. prosinca, predstavom “Ja deda”, također u produkciji Teatromana.