Čavle 11. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Predstavljene 'limene zvijeri'- počeo Čavle Rally Challenge

Predstavljene 'limene zvijeri'- počeo Čavle Rally Challenge
Ceremonijalnim startom iza Doma kulture svečano počeo 1. “Čavle Rally Challenge”. Brzinski ispiti sutra se, od ranih jutarnjih sati, voze na Automotodromu, Platku i Gornjem Jelenju 

Zaljubljenici u automobilizam na Čavlima su večeras došli na svoje. Predstavljanjem vozača i njihovih “limenih zvijeri”, na ceremonijalnom startu iza Doma kulture, počelo je premijerno izdanje “Čavle Rally Challengea”, međunarodnog automobilističkog natjecanja što će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske i Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske.


Brojne okupljene pozdravili su inicijatori ovog događanja- Edi Milokanović, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora te Achille Guerrera iz Italije, a isto je u ime predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza Davorina Štetnera učinio Miroslav Krpan, a ispred domaćina načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.


Prvi brzinski ispit na rasporedu je sutra u 8:36 na Automotodromu Grobnik. Drugi brzinac- Platak kreće u 8:59, a treći- Gornje Jelenje u 9:22. Sve tri dionice sedamdesetak posada iz četiri zemlje tijekom sutrašnjeg će dana ukupno proći tri puta. Završnica se očekuje oko 16:00, a podjela nagrada na rasporedu je u 18:00 na Čavlima. 


Za kraj spomenimo i kako su večeru dobrodošlice posadama skuhali sveprisutni “Palentari”, dok se za glazbeni dio večeri pobrinuo DJ Macola.