Čavle 8. srpanj 2024. M.Zidarić

Prvi rock plesnjak održan u Kaštelu Grobnik

Prvi rock plesnjak održan u Kaštelu Grobnik
Naravno da ova višestoljetna građevina nije svjedočila prvom plesnjaku na Grobniku, ali da više godina tamo nije bilo takvog sadržaja, svakako stoji. Ova je činjenica potaknula dvije udruge: Katedru Čakavskog sabora Grobnišćine i Udrugu riječkih rockera LP rock da ponude plesnjak ljubiteljima dobre glazbe i starinskog druženja. Okupljene su dobro “razmrdali" neki novi klinci, ali i iskusni glazbenici. 

Raspad sistema i Kožne jakne su pokazali da za rock nema straha, ali i da su jako dobro upoznati s glazbom svojih roditelja pa i nonića, dok su Arsenali iz Pule “iz prve ruke” prikazali kako je to sve izgledalo nekih davnih godina, duboko u prošlom stoljeću. Sve su generacije zdušno plesale i bodrile glazbenike, a iz zidina Kaštela su orili hitovi stranih i domaćih super grupa bez čije glazbe ni danas ne prolaze najbolje zabave.

Sve je ovo bio pokazatelj organizatorima da ovo svakako nije bilo posljednje ovakvo druženje na Grobniku, a za one kojima je barem malo žao što nisu došli, vjerujemo da će ih utješiti informacija da popularne Riječane, grupu Whiteheads mogu čuti već 11. kolovoza u Kaštelu, u okviru glazbenog ljeta. Ulaz na ovaj koncert je slobodan.