Čavle 25. kolovoz 2022. K.V.

Putovima Frankopana u otkrivanje Grada Grobnika

  Putovima Frankopana u otkrivanje Grada Grobnika
Grad Grobnik danas predstavlja najvažniju kulturnu točku šireg prostora Grobnišćine, a turistički potencijal zagarantiran dobrom lokacijom i bogatom baštinom čini ga nezaobilaznom destinacijom svih posjetitelja našeg kraja. 

“Pozivamo i vas da šetnjom Gradom Grobnikom proputujete kroz vrijeme i ostavštinu naroda koji su se ondje izmjenjivali”, pozivaju iz Turističke zajednice općine Čavle. 

Grobnišćina je povijesno gledajući turbulentno područje kojim su se izmjenjivale vojske i bitke te križali važni putevi. Ne čude stoga prapovijesni ostaci na lokalitetima kao što je Cernički vrh, niti rimski limes koji upućuje na granice nekadašnjega carstva.


“Danas, 25. kolovoza, krećemo u 17 sati s autobusne stanice u Gradu Grobniku, kod kapele sv. Trojice, Putovima Frankopana. Posjetit ćemo Vidikovac kod kapelice Sv. Križa s prekrasnim pogledom na cijeli Kvarner i grobničke Alpe, Interpretacijski centar u Kaštelu, župnu crkvu sv. Filipa i Jakova, a završit ćemo na degustaciji grobničkog kravljeg sira na imanju Frankulin uz poznate likere proizvođača Promex”, ističe Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle.

Sudjelovanje u šetnji i kasnija degustacija su besplatni za sve sudionike. Prijaviti se možete putem inboxa na društvenim mrežama Turističke zajednice Općine Čavle ili na email info@tz-cavle.hr