Čavle 5. listopad 2018.

Salve smijeha na otvaranju “Večeri smijeha i zabave”

Salve smijeha na otvaranju “Večeri smijeha i zabave”
Komedijom “Traži se novi suprug”, Kazališta Kerempuh, večeras je, u prepunom Domu kulture na Čavlima počeo novi miniciklus grobničkih “Večeri smijeha i zabave”.

Dobro raspoložena grobnička publika večeras je u Domu kulture na Čavlima “ugostila” Kazalište Kerempuh i komediju “Traži se novi suprug”, koju je, po tekstu Mire Gavrana, režirao Željko Königsknecht. Sjajnu glumačku ekipu, zaslužnu za prve ovojesenske salve smijeha na Grobnišćini, predvodi upravo izvrsni Königsknecht, uz kojeg u predstavi glume Anita Matić Delić i Damir Poljičak.


˝Traži se novi suprug˝ neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Miro Gavran, jedini živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival posvećen isključivo njegovim dramama, u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije.


Duhoviti dijalozi i dinamičan zaplet bogat brojnim obratima razlog su zbog kojeg je ova komedija odigrana preko 100 puta, u Zagrebu i Hrvatskoj. Isto tako, izvedena je u Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i drugim zemljama te se svugdje afirmirala kao istinski teatarski hit.


“Večeri smijeha i zabave” na Čavlima nastavljaju se 27. listopada predstavom “Brodolomke” u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, dok 17. studenog u Domu kulture Čavle gostuje monokomedija Ksenije Prohaska- “Persone”.

Komentari