Čavle 17. listopad 2021.

Šampanjac i torta za naše boćare i čavjanska zlatna srebra

Šampanjac i torta za naše boćare i čavjanska zlatna srebra
Hrvatskim boćarskim reprezentativcima, koji su se s izvrsnim rezultatima vratili sa Svjetskog prvenstva u Italiji, priređen je doček na Hrastenici. Poseban pljesak dobile su čavjanske boćarice Carrolina Bajrić i Nikol Marelja, koje su u Alassiju osvojile tri srebra. 

Šampanjac, tortu i veliki pljesak okupljenih prijatelja, kolega, članova obitelji i mještana na Hrastenici su danas dobili ponajbolji hrvatski boćari i boćarice, koji su se sa Svjetskog prvenstva, vratili s izvrsnim rezultatima. 


Boćarima je ispred Općine Čavle čestitao Norbert Mavrinac, predsjednik Općinskog vijeća, a okupljenima je na dočeku, u ime reprezentativaca,  zahvalio Čedo Vukelić, kordinator svih reprezentacija HBS- a.

Najveći pljesak okupljenih ispred boćarskog doma na Hrastenici očekivano su dobile sjajne domaće boćarice Carrolina Bajrić i Nikol Marelja, koje su u talijanskom Alassiju od najsjajnijih odličja dijelili tek milimetri. 


Zanimljiv je spoj čavjanski par koji je “iskovao” hrvatsko srebro. Nikol Marelja prvi je puta nastupila na jednom velikom natjecanju, dok je iza Carroline pomalo nestvaran niz. Jedna od naših najboljih boćarica od 2015. do danas sa svjetskih se i europskih prvenstava tek jednom kući vraćala bez medalje. Odličja je osvajala: 2015. (bronca), 2017. (bronca), 2018. (srebro) i 2019. (srebro). Potekle godine nije bilo natjecanja, a ove je s dva srebra nastavila po starom. Na vitrini, prepunoj trofeja, zavidjeti joj mogu i puno poznatija sportska imena. No, Carrolina je još uvijek “gladna” i čeka svoje zlato, od kojeg su je ove godine u čak dvije discipline dijelili tek milimetri. 


“Nikako da se popnem na tu posljednju stepenicu. Fali još malo, ali sretna sam jer smo pokazali da smo na svjetskom nivou i da najjačima možemo konkurirati u svim disciplinama. Nadam se da će u skoroj budućnosti doći i to zlato”, poručila je Bajrić, zahvalivši svima na dočeku i podršci. 

“Debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu donio mi je srebro, iako je bilo toliko blizu zlata. Sretna sam i zadovoljna jer svjetski doprvak se ne postaje svaki dan”, rekla je Nikol Marelja, zahvalivši obitelji klubu i prijateljima na dočeku te Općini Čavle na podršci.


Podsjetimo nakon što je čavjanskom paru zlato “uzela” jedna talijanska boća, u finalu štafetnog izbijanja, gdje je Carrolina nastupila u paru s Rijom Vojković, uslijedio je novi šok. Francuskinje su slavile s 41-40.

No, osvojena srebra su zlatnog sjaja, pokazao je to i današnji doček. Carrolina i Nikol su čavjanski sportski ponos, a Alassio još jedna u nizu neospornih potvrda talenta koji “stanuje” na Hrastenici, kao i rada Čavle Škole boćanja i trenera Deana Klarića.