Čavle 20. siječanj 2023. Klaudio Vrančić

Skibike spektakl vraća se na Platak

Skibike spektakl vraća se na Platak
Platak će od 27. do 29 siječnja biti domaćin 2. izdanja Europskog skibike kupa, na kojem se očekuju atraktivni nastupi četrdesetak natjecatelja

Na Platak stiže četrdesetak natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, SAD-a, Italije, Slovenije, Njemačke, Švicarske, Francuske i Grčke, među kojima je i prošlogodišnji pobjednik Austrijanac Sebastian Bichler. 


Hrvatske boje na 2. izdanju Europskog skibike kupa, što će se održavati od  27. do 29 siječnja, branit će: Emanuel Bastaja, Loren Franović, Teo Žikić te predsjednik Skibike klub Croatia Jure Lučić, ujedno najzaslužniji što se jedno ovakvo natjecanje održava na Platku.

“Skibike utrka održavat će se na stazi Radeševo 2. Pokušavamo napraviti cross utrku, što znači da četiri natjecatelja startaju istovremeno. Do sada to nije napravljeno, a mi ćemo to pokušati izvesti uz podršku Red bulla. Očekujemo spektakl na Platku”, istaknuo je Lučić.


Uz Red Bull podršku Skibike klubu Croatia dali su i brojni sponzori, dok su pokrovitelji atraktivnog natjecanja Primorsko- goranska županija, koja je iz proračuna izdvojila 6.636 eura te Općina Čavle. 

“Primorsko- goranska županija i naša Turistička zajednica, nakon prvog izdanja Skibike kupa, koje je bilo izuzetno uspješno i ove godine podržavaju natjecanje. Vjerujem da će biti još bolje nego lani s više natjecatelja i gledatelja”, poručio je zamjenik primorsko- goranskog župana Vojko Braut. 


“Skibike je svojevrsna novost. U Hrvatskoj nema drugih klubova osim Skibike kluba Croatia. Vjerujemo da će se mladi zainteresirati za bavljenje ovim sportom, koji se u svijetu puno više promovira. Veseli nas još jedna atrakcija na Platku”, rekla je Sonja Šišić, pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu. 

Na današnjoj konferenciji za medije direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov naglasila je kako su ovakve manifestacije sjajne jer su motiv dolaska, a istovremeno doprinose promociji, dok je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič poručio kako je počelo zasnježavanje na Platku te da kako će se napraviti sve da staze budu spremne za natjecanje.


Dolazak natjecatelja očekuje se u petak, 27. siječnja. Program u subotu započinje trening vožnjama, koje su na rasporedu od 9 do 10:30, a početak natjecanja na rasporedu je oko 11 sati. Proglašenje pobjednika predviđeno je oko 15 sati, nakon čega se program nastavlja egzibicijom u Snow parku, koja bi trebala potrajati do 18 sati.