Čavle 16. listopad 2021.

Srebrne Čavjanke “potpisuju” 3 hrvatska odličja iz Alassija

Srebrne Čavjanke “potpisuju” 3 hrvatska odličja iz Alassija
Sjajne čavjanske boćarice Carrolina Bajrić i Nikol Marelja na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiju osvojile tri srebrna odličja za Hrvatsku

Fantastična Carrolina Bajrić nastavila je karijeru vrijednu divljenja. Jedna od naših najboljih boćarica u paru s klupskom kolegicom Nikol Mareljom, na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiju, postala je svjetska doprvakinja. Zlato je doslovno izmaklo za dlaku, odlučivala je zadnja boća izvrsnih Talijanki. 


Ništa manje napeto nije bilo ni u finalu štafetnog izbijanja, gdje je Carrolina nastupila u paru s Rijom Vojković. Nažalost na kraju je na semaforu ostalo stajati 41:40 za jake Francuskinje. 


“Tužna sam malo. Izgubiti dvije igre za jedan punat zaista je teško. S druge strane sam jako ponosna na svoje suigračice Nikol Marelju i Riju Vojković koje su bila sjajne. U paru je falilo malo sreće, koncentracije. Nisam potpuno zadovoljna sa svojom igrom jer nisam odigrala onako kako ja znam. Na Nikol sam posebno ponosna. Prvi joj je nastup na Svjetskom prvenstvu, prvo finale i prva medalja. Ponosna sam do neba na njenu igru i hvala joj na podršci. U štafeti sam iznađena rezultatom. Francuska nas je dobila opet za jedan punat, ali pokazali smo da smo na svjetskom nivou, da smo im jaka konkurencija, da si pariramo te da ćemo uskoro proći i tu posljednju stepenicu”, poručila je Bajrić, zahvalivši svima na podršci i dočeku koji ime se priprema sutra na Čavlima. 


“Nikol je prvi puta igrala na nekom velikom takmičenju i milimetri su nedostajali da bude zlatna, što je fenomenalan rezultat za nju. A Carrolina je priča za sebe, od 2015. godine samo jednom se nije vratila s medaljama sa Svjetskog ili Europskog prvenstva”, ističe trener Čavle Škole boćanja Dean Klarić.