Čavle 29. travanj 2021.

“Stara” čavjanska škola dobit će novo lice od milijun kuna

“Stara” čavjanska škola dobit će novo lice od milijun kuna
Uskoro kreće obnova fasade starog dijela zgrade Osnovne škole Čavle i školske sportske dvorane, vrijedna oko milijun kuna

Općina Čavle krenula je u pripremu za projekt obnove fasade starog dijela zgrade Osnovne škole Čavle i školske sportske dvorane, a što će prema procjenama koštati oko milijun kuna. Planira se izvesti obnova fasade u sustavu ETICS- kombinacija termičke zaštite od kamene vune i završnog silikatnog sloja. U tijeku je priprema troškovnika i javne nabave, koju će provoditi OŠ Čavle.


“Izgledom smo htjeli povezati stari i novi dio škole i nadam se da će se svidjeti našim mještanima, a pogotovo osnovnoškolcima, a isto tako da će doći i do uštede u potrošnji energije”, istaknula je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić. 

Naime, nakon obnove Doma kulture, ovo je drugi veliki projekt energetske obnove, a uskoro će se na ovaj način obnoviti i bivši boćarski klub Bajci u Bajčevu selu koja će postati Klub umirovljenika Čavle.

Financiranje nove fasade vrijedne milijun kuna realizirat će se kroz tri do četiri godine, ovisno o raspoloživim sredstvima iz proračuna Općine Čavle i Primorsko- goranske županije. 


Podsjetimo, Osnovna škola Čavle dograđena je u razdoblju od srpnja 2017. do rujna 2018. godine. Riječ je bilo o investiciji vrijednoj 15 milijuna kuna koju su zajednički financirale Općina Čavle i Primorsko- goranska županija.

Šareno novo krilo čavjanske osnovne škole donijelo je osnovnoškolcima osam novih učionica i četiri kabineta te sanitarne čvorove i dizalo, a uređen je i novi ulaz u školu te okoliš. Proširenjem je školska zgrada sa 3.400 povećana na 5.000 četvornih metara prostora.  


“Dan otvorenja novog krila škole, 28. rujna 2018. zlatnim je slovima upisan u povijest naše škole. Tog dana ostvario se san o nastavi u jutarnjoj smjeni za sve učenike od 3. do 8. razreda. Tko god je tada ušao u novu školu, poželio se vratiti u školske klupe”, rekla je Ivana Cvitan Polić, dodavši da će uređenjem fasade na starom dijelu škole investicija biti zaokružena, a cijela škola bit će stilski i bojama ujednačena. 


Osnovna škola Čavle ima gotovo 600 učenika raspoređenih u 24 razreda u matičnoj zgradi u centru Čavala i dva kombinirana razreda u Područnoj školi Grad Grobnik. Zgrada u Gradu Grobniku obnovljena je i uređena 2013. godine, a u njoj se nalazi i podružnica Dječjeg vrtića Čavlić.  

Komentari