Čavle 28. svibanj 2021.

Straha od doktora kod najmlađih Čavjana više nema

Straha od doktora kod najmlađih Čavjana više nema

U sklopu međunarodnog projekta “Bolnica za medvjediće” članovi studentske udruge FOSS- MedRi čavjanske su osnovnoškolce, kroz igru i zabavu, upoznali s različitom medicinskom opremom, pregledima i terapijama te im tako pokazali da razloga za strah od doktora nema.

Učenici prvih i drugih razreda Osnovne škole Čavle danas su posjetili pravu malu “Bolnicu za medvjediće”, koju su u dvorištu škole “otvorili” vrijedni članovi studentske udruge FOSS- MedRi.


U sklopu međunarodnog projekta (Teddy Bear Hospital), koji se ove godine održava i u našoj županiji, studenti su učenike prvih i drugih razreda čavjanske osnovne škole upoznali s različitom medicinskom opremom, pregledima i terapijama. 


Mališani su, u društvu “bolesnih” plišanih medvjedića, na svježem zraku saznali kako izgleda liječnički pregled te kako se previjaju rane i stavlja gips. Naučili su i čemu služi rendgen, zašto je važno uzimati propisanu terapiju i kako se čuva zdravlje te preveniraju bolesti.


Cilj projekta simpatičnog naziva, što se provodi u organizaciji studentske udruge FOSS-MedRi, je kroz igru, zabavu i interaktivne sadržaje približiti medicinsku okolinu mališanima, otklanjajući eventualne nelagodnosti i strahove koje imaju prema doktorima, liječničkim pregledima i terapijama.