Čavle 9. veljača 2022. Klaudio Vrančić

Topliji Boćarski dom na Hrastenici razveselio boćarice

Topliji Boćarski dom na Hrastenici razveselio boćarice
Boćarski dom Hrastenica dobio je nove prozore i hidroizolaciju, a moderniziran je i sustav upravljanja grijanjem.

Trofejne čavjanske boćarice od ove godine imaju znatno bolje uvjete za treniranje. Naime, u sklopu radova pojačanog održavanja na Boćarskom domu Hrastenica Općina Čavle stare je prozore zamijenila novima s povećanim termičkim svojstvima, a ugrađen je i sustav elektro otvaranja i zatvaranja prozora. 


Kako je kod obilnih padalina na više mjesta u objekt prodirala voda u sklopu radova, vrijednih oko 210 tisuća kuna, postavljena je i nova hidroizolacija, kao novi slivnici te opšavi na krovu i prozorima. Moderniziran je i sustav upravljanja grijanjem, koje se sada pali i gasi preko aplikacije mobilne. 


“Novi prozori, novo automatizirano grijanje, uvjeti u zimskom periodu kada je ekipa Čavle ŠB najaktivnija, postali su još bolji, dvorana se puno brže zagrijava, puno duže ostaje topla te su time i uvjeti za rad još bolji. Prije je temperatura u dvorani znala biti i oko 0 stupnjeva, dok sada dvorana drži startnih 10 stupnjeva, a s mogućnošću daljinskog paljenja grijanja dvorana dočekuje svoje korisnike zagrijana i topla. Uvjeti za vrhunske treninge a time i vrhunske rezultate”, ističe Dean Klarić trener Čavle Škole boćanja.