Čavle 23. lipanj 2024. Vedran Stefanović

U dramatičnom finalu Jame 2024. AKB bolji od Monte Viste

U dramatičnom finalu Jame 2024. AKB bolji od Monte Viste
A.K.B. u seniorskoj i Daman u veteranskoj konkurenciji pobjednici su ovogodišnje “Jame”

Kroz sedam dana sjajnog malog nogometa, na svoje su došli brojni posjetitelji čavjanske “Jame”, gdje se sinoć igrala atraktivna završnica ovogodišnjeg turnira. 

U veteranskoj konkurenciji treće mjesto osvojila ekipa Fumić parketa pobjedom 2:1 protiv Kostrene. Finale kod veterana riješeno je u trećoj minuti kada je trenutak inspiracije Darija Valića u pogodak pretvorio najbolji igrač turnira u konkurenciji veterana Jeton Imeraj. Tako je s minimalnih 1:0 ekipa Damana obranila naslov pobjednika u konkurenciji veterana. Najbolji vratar u veteranskoj konkurenciji je Filip Arbanas iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac - Igor Inić dolazi iz ekipe Fumić parketi.


U seniorskoj konkurenciji za treće mjesto nakon raspucavanja kaznenih udaraca momčad Pizzerije na Piketu porazila je Pekaru Klana rezultatom 6:4. U finalu je momčad A.K.B.-a, sastavljena većinom od igrača NK Grobničana, nakon zaostatka od 0:2 u posljednjih pet minuta potpuno preokrenula susret i slavila s 4:2 protiv mlade momčadi Monte Viste koju čine mladi igrači HMNK Rijeke. Najbolji igrač u seniorskoj konkurenciji je Franko Bosančić (A.K.B), najbolji vratar je Dino Curać (A.K.B.), dok najbolji strijelac - Filip Kamauli dolazi iz redova drugoplasirane momčadi. 

Dan ranije održana je i mini jama gdje su svoje znanje pokazali najmlađi. U susretu za treće mjesto Grobničan je pobijedio 3:1 ekipu Turbine, dok je u finalu Rječina svladala Borac 2:1. Najbolji igrač i strijelac mini jame je Karlo Miculinić (NK Rječina).