Čavle 23. svibanj 2022. K.V.

Uoči 7. rođendana vrtića Čavlić povećane plaće zaposlenih

Uoči 7. rođendana vrtića Čavlić povećane plaće zaposlenih
Povećanje plaća djelatnika najbolja uvertira u proslavu rođendana Dječjeg vrtića Čavlić

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i povjerenica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Nataša Mohorčić dogovorile su i potpisale dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću Čavlić u Čavlima. Ovim potpisom osnovica za izračun bruto plaće povećana je za 5%, te iznosi 3.712 kuna, a primjenjivat će se od 1. rujna 2022. godine.   


Ova dobra vijest uvertira je u proslavu 7. rođendana novog modernog centralnog objekta Dječjeg vrtića Čavlić izgrađenog 2015. godine, ali i  51 godine organiziranog predškolskog odgoja u Čavlima, koji se provodi još od 1971. godine. Dječji vrtić “Čavlić” poziva sve na obilježavanje Dana vrtića “Čavlić” uz bogat program za djecu polaznike vrtića, dok će se u četvrtak 26. svibnja održati Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje. 

Program za vrtićarce počinje sutra, u utorak, 24. svibnja kada u vrtiću gostuje plesna skupina “Dance queen”, a u srijeda 25. svibnja Dječji vrtić Čavlić slavi svoj rođendan. Tog dana u vrtiću će se održati predstava “Sretna kuća” i svečani oproštaj od predškolaca, a u 17 sati pozivaju se svi zainteresirani roditelji i članovi zajednice da prisustvuju predavanju vrtićke psihologinje Anite Marić. Tema predavanja je “Izazovi modernog roditeljstva- utjecaj ekrana na dječji razvoj”. 


U četvrtak, 26. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata pa su svi pozvani da se pridruže u raznim aktivnostima, druženju, predstavama, prezentacijama, likovnim i glazbenim radionicama, izradi scenografije i sportu. Bogati tjedan završava u petak, 27. svibnja kada će u vrtiću biti Dan zdravlja. Vrtić će ugostiti stomatologa, a djeca upoznati njegovo zanimanje i naučiti sve o važnosti održavanja čistoće zubi.

Dan otvorenih vrata 26 svibnja

9,15 sati skupine “Ježići" i “Tigrići”- predstava "Čudne ribe"
9,30 sati “Fijolice”- druženje i prezentacija aktivnosti za poticanje samostalnosti po Montessori pedagogiji
9,30- 9,45 sati sportske skupine “Skakavci” i “Žabice”- prezentacija sportskih aktivnosti i igara u dvorani
9,45 sati “Sovice” i “Zečići”- likovna aktivnost uz korištenje prirodnih materijala
10 sati “Pčelice" i “Leptirići”- izrada scene za predstavu “Cvrčak i mrav”, svi se mogu priključiti
10 sati “Rožice” i “Loptice” . likovne i glazbene aktivnosti te igre s pokretom