Čavle 18. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Uskrsni ponedjeljak Grobničani posvetili Frankopanima

Uskrsni ponedjeljak Grobničani posvetili Frankopanima
“Frankopanski Uskrs u kaštelu", novo jedinstveno događanje u čast Krčkih knezova, na Grobnišćinu je danas privuklo brojne posjetitelje, a najviše su uživali najmlađi.

Uskrsni ponedjeljak kakvog se postidjeli ne bi ni stari Frankopani u drevni je grobnički kaštel privukao brojne posjetitelje. A Grobničane i njihove goste u uređenom je atriju dočekao najveći “šišer” u povijesti Grobnišćine.


Petnaestak metara dugi “šišer” (uskrsnu pletenicu) svojom je sabljom, uz pomoć općinske načelnice, “načeo” popularni Krivomir, odnosno glumac Paško Vukasović, koji je istoimenog lika utjelovio u hit seriji Mrkomir I, snimanoj u Kaštelu.


Uz pjesmu Klape Baladur uskrsna je slastica, zajedno s 200 jedinstvenih frankopanskim pisanicama, podijeljena posjetiteljima. To je posebno razveselilo najmlađe, za koje su organizatori pripremili i zabavnu potragu za “zmajevim jajima”, a mali su knezovi i kneginje jaja pronalazili rješavanjem zagonetki.


“Frankopanski Uskrs u kaštelu” zajedničkim su snagama organizirali Općina Čavle i Turistička zajednica općine Čavle. Uoči početka okupljene je pozdravila općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, zahvalivši brojnim okupljenima na dolasku te poručivši kako je cilj ovakvih događanja popularizacija predivnog grobničkog Kaštela.