Čavle 18. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Uskrsni ponedjeljak Grobničani posvetili Frankopanima

Uskrsni ponedjeljak Grobničani posvetili Frankopanima
“Frankopanski Uskrs u kaštelu", novo jedinstveno događanje u čast Krčkih knezova, na Grobnišćinu je danas privuklo brojne posjetitelje, a najviše su uživali najmlađi.

Uskrsni ponedjeljak kakvog se postidjeli ne bi ni stari Frankopani u drevni je grobnički kaštel privukao brojne posjetitelje. A Grobničane i njihove goste u uređenom je atriju dočekao najveći “šišer” u povijesti Grobnišćine.


Petnaestak metara dugi “šišer” (uskrsnu pletenicu) svojom je sabljom, uz pomoć općinske načelnice, “načeo” popularni Krivomir, odnosno glumac Paško Vukasović, koji je istoimenog lika utjelovio u hit seriji Mrkomir I, snimanoj u Kaštelu.


Uz pjesmu Klape Baladur uskrsna je slastica, zajedno s 200 jedinstvenih frankopanskim pisanicama, podijeljena posjetiteljima. To je posebno razveselilo najmlađe, za koje su organizatori pripremili i zabavnu potragu za “zmajevim jajima”, a mali su knezovi i kneginje jaja pronalazili rješavanjem zagonetki.


“Frankopanski Uskrs u kaštelu” zajedničkim su snagama organizirali Općina Čavle i Turistička zajednica općine Čavle. Uoči početka okupljene je pozdravila općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, zahvalivši brojnim okupljenima na dolasku te poručivši kako je cilj ovakvih događanja popularizacija predivnog grobničkog Kaštela.

Komentari