Čavle 13. lipanj 2022. Izvor: Općina Čavle

Ususret Festivalu teatra na Čavlima “Pale sam na svijetu”

Ususret Festivalu teatra na Čavlima “Pale sam na svijetu”
Općine Čavle i Omišalj organiziraju respektabilan Festival teatra- besplatno kazalište na otvorenom s odličnim predstavama i velikim kazališnim imenima 

Samo dva dana dijele nas od predfestivalskih događanja. Ususret Festivalu, na inicijativu organizatora općina Čavle i Omišalj, a s ciljem da se djeci približi kazalište te ih dodatno senzibilizira na tradiciju održavanja festivala, održavat će se predstave za djecu. 


Ove godine u Čavlima će tako 15. lipnja u 19 sati u Domu kulture igrati predstava Pale sam na svijetu, a istog dana u 9.30 ujutro na trgu Prikešte u Omišlju igrat će predstava Nemaš pojma Grizlijane. Ulaz je besplatan. 

Uvod je to u odličan 21. Festival teatra Čavle- Omišalj i šest vrhunskih predstava različitih žanrova s mnogo odličnih glumaca na programu od 17. do 24. lipnja koje će posjetitelji moći pogledati u prostoru drevnog Kaštela Grobnik i na trgu Prikešte u Omišlju, a u slučaju kiše i lošeg vremena predstave će se igrati u Domu kulture Čavle, odnosno u Društvenom domu u Omišlju.  


“Posebnost ovog Festivala je što je on plod suradnje dviju jedinica lokalne samouprave, Općine Čavle i Općine Omišalj, a omogućuje posjetiteljima vidjeti najbolje predstave i najbolje glumce potpuno besplatno. Održali smo tradiciju da već 21 godinu postojanja Festivala posjetitelji ne plaćaju ulaznice, što je rijetkost na hrvatskoj kazališnoj sceni. Za predstave tako nisu potrebne rezervacije, potrebno je samo doći ranije i zauzeti svoje mjesto”, naglasila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 

Festival financiraju Općine Čavle i Omišalj putem svojih Turističkih zajednica, a uz sufinanciranje Ministarstva kulture i Primorsko- goranske županije. Programski voditelj Festivala je Denis Redić. Ove godine će otvorenje Festivala biti u Kaštelu Grobnik, a zatvaranje u Omišlju. 


Otvorenje Festivala teatra bit će u Kaštelu Grobnik 17. lipnja s predstavom Moj slučaj, koja govori o životu Vlade Gotovca. Glumac i redatelj je Boris Svrtan. Dana 19. lipnja u Grad Grobnik dolazi hit predstava Casabianca Irene Grdinić i Maria Lipovšeka Battifiace, a 21. lipnja Teatar 2000 i Teatar Exit dolaze s predstavom Balon u kojoj među ostalima glume Krešimir Mikić i Vilim Matula. 

U Omišlju će se 20. lipnja održati cabaret Ecije Ojdanić Vla Vla Vlajland, 21. lipnja predstava Uvijek će nam ostati ljubav u kojoj glume Jelena Miholjević  i Dražen Čuček, a zatvaranje festivala održat će se nakon izvrsne komedije Dekorater u kojoj glume Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić.