Čavle 3. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Utrka kroz Grobničke Alpe okupila osamdesetak biciklista

Utrka kroz Grobničke Alpe okupila osamdesetak biciklista
Brdsko biciklistička utrka “Gro Alps bike marathon 2022” okupila osamdesetak biciklista iz Hrvatske i inozemstva. 

3. izdanje “Gro Alps bike marathon” je na Grobničkom polju jutros okupilo osamdesetak sudionika, iz Hrvatske te susjedne Slovenije i Italije. Kako bi mogli nastupati gosti iz inozemstva utrka je otvorenog tipa, a ove se godine boduje za hrvatski kup i nacionalno prvenstvo.


Organizatori su za bicikliste pripremili tri staze duge 29, 47 i 82 kilometara, s 500, 1250 i 2200 metara visinske razlike. Najkraća staza vodi do Jelenskog vrha i natrag. Srednja ruta je Gumanac, uz Suho natrag na Polje. Najzahtjevnija staza vodi do Platka i dalje prema Hahliću te natrag do cilja.


“Utrka puno znači za promociju našeg kraja. Imamo predivan kraj za cikloturizam i važno je na ovaj način ga predstaviti u biciklističkom svijetu”, poručio je direktor utrke Hrvoje Brnelić, istaknuvši kako su među sudionicima rekreativci, ali i renomirani profesionalni biciklisti. 


Brdsko biciklističku utrku “Gro Alps bike marathon 2022” organizirao je Biciklistički klub Grobnik, a pokrovitelji su Općina Čavle i Općina Jelenje sa svojim Turističkim zajednicama te Primorsko- goranska županija.