Čavle 6. svibanj 2021.

Utrka Wings for Life ove nedjelje na Grobniku

Utrka Wings for Life ove nedjelje na Grobniku
Wings for Life World Run jedinstveno je iskustvo- globalna utrka koja okuplja trkače i trkačice te sudionike u kolicima diljem cijelog svijeta.

U nedjelju, 9. svibnja u 13 sati kreće ovogodišnje izdanje utrke Wings for life. Dugo godina, u Hrvatskoj, utrka se održavala u Zadru i bila je najmasovnija utrka na našem području, međutim pandemija je spriječila daljnje održavanje u standardnom formatu. 

Kako smo zadnjih godinu i pol dana svi naučili živjeti u situaciji uzrokovanoj Covid- 19, tako je i ova humanitarna utrka pronašla novi model održavanja. Umjesto masovnih utrka diljem svijeta, održat će puno veći broj manjih, sukladno dozvoljenim epidemiološkim mjerama te će sudionike pratiti “virtualno vozilo” putem aplikacije na mobilnom uređaju. Tako je ove godine čast organizacije na našem području dobila udruga Društvo sportske rekreacije Kvarner koja je to objeručke prihvatila te za suorganizatore odabrala Ured za sport Sveučilišta u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Wings for Life World Run

Wings for Life World Run jedinstveno je iskustvo. To je globalna utrka koja okuplja trkače i trkačice te sudionike u kolicima diljem cijelog svijeta. U ovoj utrci nema cilja do kojeg treba doći prvi, već je zadatak sudionika trčati onoliko koliko mogu dok ih ne “ulovi” virtualno presretačko vozilo. Kreće se u istom trenutku kad i tisuće ljudi iz cijeloga svijeta, a sve to za zajednički plemeniti cilj. 100 posto iznosa startnine bit će izravno utrošeno na istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za izlječenje ozljeda leđne moždine. Utrka započinje u 13 sati. Virtualno presretačko vozilo kreće 30 minuta nakon početka utrke brzinom od 14 km/h, postepeno ju povećavajući sve dok ne prestigne i posljednjeg sudionika.


Wings for Life Run Čavle održat će se na Grobničkoj pisti, pokraj same avio piste. Trčat će se kružnom stazom dužine 4,2 km koja je u potpunosti makadamski put s minimalnom elevacijom od 30 m. Start utrke je kod restorana Aerostake. Cijelim putem sudionici će imati pogled na obližnje planine Grobničke Alpe i Platak, a pratit će ih zvuk oktana s obližnjeg automotodroma. Grobnička pista je udaljena svega 15 km od centra Rijeke, a organizatori garantiraju dobro raspoloženje i poručuju- “Pridruži nam se i trči za one koji ne mogu!” 

Prijaviti se možete OVDJE, do nedjelje u 10 sati. Prvih 100 prijavljenih sudionika koji odaberu trčati u ekipi UNIRI Team dobivaju: t-shirt sportsku majicu, buff, ruksak vrećicu i prijevoz autobusom (Rijeka- Čavle- Rijeka). Svi koji žele osvojiti super poklon paket prijavite se mogu OVDJE.

Komentari