Čavle 10. veljača 2016.

Vatreno maškarano finale

Vatreno maškarano finale
Mandatar Cirkular, krivac za sve čavjanske probleme u protekloj godini, spaljen je iza Doma kulture na Čavlima. 

Za uvod u paljenje pusta na Čavlima su već tradicionalno zaduženi Grobnički dondolaši. Posljednje ovogodišnje “obahajanje” završilo je iza Doma kulture, gdje su dondolaši još jednom zatvorili svoj krug, a s njime i maškarana događanja.

Svoj su doprinos, na radost okupljenih mještana, dali i uvijek rado viđeni najmlađi članovi, čije je kolo najavilo dolazak prve postave Grobničkih dondolaša. 

Zbog lošeg vremena, koje nije imalo razumijevanja za maškarane planove, primopredaja općinske vlasti preselila se u Dom kulture. Općinski ključ Čavjanske maškare nerado su “posudile” načelniku Željku Lambaši, do sljedeće godine. Maškare i načelnik u jednom su se složili- maškarani se tanci dogodine moraju vratiti na Čavle.
 
Dondolaši za Maura

Izvučena je i tombola Grobničkih dondolaša, a posebno treba istaknuti njihovu hvalevrijednu humanitarnu akciju, koja se protegla kroz čitave maškare. Naime, dondolaši su cijelo vrijeme vrijedno prikupljali i prodavali plišane igračke te tako sakupljali novac za skupo liječenje malog Maura Baraka.

Veliko finale bila je presuda krivcu za sve lanjske probleme, koji je proteklih tjedana visio iza Doma kulture. Mandatar Cirkular proglašen je krivim za: rezanje plaća, oporezivanje lemozine plovanu, uzimanje bakra i željeza Romima, dodatno stezanje remena, sve veće poreze, iseljavanje mladih, slovensku žicu, to što policija tuče starije ljude… Nakon svega navedenog dvojbi nije bilo, Mandatara Cirkulara čekala je najstroža kazna. 

Komentari