Jelenje 15. travanj 2022. K.V., FOTO: Općina Jelenje

9. Biciklijada u spomen Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića

9. Biciklijada u spomen Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića
Na Uskrsni ponedjeljak 9. će se puta održati rekreativna biciklijada u spomen na dva vrhunska sportaša koja su nas prerano napustila.

Biciklijadu Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića zajedničkim snagama organiziraju PD “Obruč” Jelenje, SDRJ “Pustolovci” Rupnjak i TK Rival, klubovi u kojima su nezamjenjivi i dan danas.

“Provest ćemo se na bicikli, njihovim stazama, od Jušića do Dražica, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa te im po deveti put odati počast pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima”, najavljuju organizatori.


Biciklijada će se tradicionalno održati na Uskrsni ponedjeljak, a nakon rekreativnog dijela od Jušića do Lukeža te održane minute šutnje na rasporedu su utrke: 6 Skok na Grad Grobnik, 5. Trk na Grad Grobnik i 1. Trail Jušići Lukeži.

“Skok” i “Trk” zahtjevne su brdske utrke za najspremnije sportaše koje startaju na obali Rječine, kod spomen ploče u Lukežima i idu do ciljne crte na vrhu brijega pored groblja u Gradu Grobniku, završetku ceste iz Lukeža. Vozi se i trči po usponu koji je na nekim mjestima i do 20% nagiba! Ukupna dužina staze iznosi 2.800 m.


Ove godine novost je nenatjecateljska trail utrka od Jušića do Lukeža u dužini od 23 km, a koja prolazi kroz kastavsku šumu i uz korito rijeke Rječine do Lukeža.

Prijave se vrše putem online obrasca, a detaljnu satnicu i više podataka možete pronaći OVDJE