Jelenje 17. veljača 2019.

Autobus Autotroleja zapalilo se na Grobničkoj balinjeradi

Autobus Autotroleja zapalilo se na Grobničkoj balinjeradi
Grobnička balinjerada, tradicionalna je manifestacija, koja iz godine u godinu uveseljava mještane i goste jelenjskog kraja. Ove godine od “plovanije” do mosta Sušice spustilo se 16 kareta.

Maštovitost, zaigranost i asocijacije na svakodnevne probleme isprepliću se na jedinstvenoj maškaranoj manifestaciji na Grobnišćini. Sunčan dan, kao i brojni kareti privukli su u Jelenje mnoštvo posjetitelja, koji su uz maštovit voditeljski dvojac “Frenki i Kero” popratili dvije vožnje. Prvi karet spustio se točno u 14 sati i time označio početak 15. Grobničke balinjerade.


“Vatreno” je bilo na liniji 12A, koja je povodom balinjerade bila organizirana od “plovanije” do Sušice. Naime, na Grobničkoj balinjeradi zapalilo se “autobus” Autotroleja, koji je osvojio najviše simpatija publike.


Drugo mjesto osvojili su građevinarci “Via Dojčland” u karakterističnom vozilu njemačkog proizvođača s dodatnom opremom u obliku miješalice za beton. Zdrav život u Hrvatskoj je “in" pa je ekipa “Život bez vage” osvojila treće mjesto. 


Posjetitelji su mogli vidjeti i dva traktivna miga F-16 te leteću postelju, a nisu nedostajali ni djelatnici šumarije, kao ni posada legendarnog broda Galeb. Svojom veselom glazbom svih prisutnih uveseljavali su članovi ekipe “A strana”, a posebnu pažnju privukao je karet kojeg je vozila ženska ekipa iz “Borovičke”.
 

Izvor: Općina Jelenje