Jelenje 7. rujan 2015.

Bogat program Mihoje

Bogat program Mihoje
Povodom Dana Općine Jelenje i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika jelenske župe Općina Jelenje, Turistička zajednica općine Jelenje i Župa sv. Mihovila pripremile su bogat program.

Dan Općine i Župe Jelenje obilježavat će se tijekom rujna, mnogobrojnim kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima.

Tako će na Trgu mlikarice 6. rujna koncert održati Katja Budimčić i Antonio Krištofić, 18. rujna u organizaciji Matice Hrvatske – ogranka Jelenje, održat će se predstavljanje zbirke pjesama „Legitimacija“, mlade grobničke autorice Korine Juretić, a 25. rujna u Domu kulture gostuje Ri teatar s hit komedijom „Noćna patrola“. Nadalje, 27. rujna u kapelici župnoga ureda bit će otvorena izložba crteža inspiracije, autorskih radova još jedne grobničke umjetnice – Dolores Lukanić, a istoga dana u Domu kulture održat će se predstavljanje knjige „Sakralna baština“, grobničke autorice Ane Maršanić koja se bavi istraživanjem grobničke povijesti i koja je dosad već objavila nekoliko knjiga. Od kulturnih događanja spomenimo još i izložbu radova amaterskih umjetnika s područja općine Jelenje koja se može razgledati tijekom cijeloga rujna u uredu Turističke zajednice, na Trgu mlikarice.

Ovogodišnja Mihoja bit će upotpunjena i mnogobrojnim sportskim nadmetanjima. Tako će se i ove godine održati tradicionalna biciklijada, kao i šahovski, stolnoteniski, košarkaški, odbojkaški, pikado i boćarski turniri, a novost je praćijada – natjecanje u gađanju praćkom u prostorijama Boćarskoga kluba „Podhum“.

Od zabavnih sadržaja izdvojimo „Dječji dan“. To je još jedna nova manifestacija, a radi se o organiziranim zabavnim igrama za djecu koje će se održati na Trgu mlikarice 9. rujna. Od 22. do 29. rujna u središtu Dražica bit će i zabavni park, namijenjen najmlađima, ali i djeci školskoga uzrasta. Izdvojimo i nastup „Koktelsa“ koji će 26. rujna održati cjelovečernji koncert u Boćarskome domu u Dražicama.

Središnje i najsvečanije događanje ovogodišnje Mihoje jest svečana sjednica Općinskoga vijeća koja će se održati u Domu kulture u Dražicama 28. rujna. Na sjednici će, među ostalim, biti dodijeljene godišnje općinske nagrade, kao i nagrade za najljepše uređene okućnice i balkone.

Na sam blagdan sv. Mihovila, 29. rujna, u župnoj crkvi u Jelenju u 18.30 sati bit će služena svečana koncelebrirana misa.

Naposljetku spomenimo da i ovogodišnja Mihoja ima humanitarni karakter pa će u sklopu njezinoga obilježavanja biti organizirana tradicionalna akcija darivanja krvi i to 26. rujna u Domu kulture u Dražicama.

Čelnici Općine Jelenje, Turističke zajednice i jelenske župe pozivaju sve svoje mještane da se uključe u proslavu Mihoje i da u dobru raspoloženju, druženju i zabavi obilježe Dan Općine Jelenje i blagdan župe sv. Mihovila.

Izvor: Općina Jelenje