Jelenje 5. rujan 2016.

Čak 70 prvašića ove godine u općini Jelenje

Čak 70 prvašića ove godine u općini Jelenje
Najuzbudljiviji trenutak u životu- prvi dan škole, danas je u OŠ Jelenje- Dražice dočekalo 70 prvašića, 20 više nego prošle godine.

Tradicionalno, prvi dan škole za jelenske prvašiće održan je u školskoj zgradi u Jelenju, a uzbuđene učenike i njihove roditelje pozdravila je v.d. ravnateljica, Helena Barić Karajković, te im poželjela mnogo znanja, igre, mira i tolerancije. 

Dobrim željama pridružio se i općinski načelnik, Ervin Radetić, koji ni ove godine nije došao praznih ruku. Potvrdio je, naime, da će udžbenici i ove godine za sve osnovnoškolce biti besplatni. Općina će također nastaviti s dodatnom financijskom potporom prvašićima, a riječ je o poklon bonu od 500 kuna.

"Nadam se da će ubrzo svi naši učenici pohađati nastavu u ovoj školskoj zgradi jer bi to značilo da je počela obnova i dogradnja zgrade u Dražicama. Vodimo intenzivne pregovore sa Županijom i nadam se da će sve ići prema planu i da će građevinski radovi početi na proljeće, kako smo i planirali," rekao je načelnik te još jednom prvašićima i njihovim jednako uzbuđenim roditeljima poželio sretnu školsku godinu.

Inače, ove godine, zbog povećanog broja učenika prvoga razreda, u OŠ Jelenje-Dražice bit će tri razredna odjela prvašića kojima su za prvi dan škole njihovi tek nešto stariji kolege priredili kraći program te im recitacijom, pjesmom i plesom poželjeli dobrodošlicu.