Jelenje 15. rujan 2022. K.V.

Dom kulture Dražice na jedan dan postao “vremeplov”

Dom kulture Dražice na jedan dan postao “vremeplov”
Akademsko astronomsko društvo Rijeka okupljene u Domu kulture Dražice odvelo na “putovanje kroz prostor i vrijeme” 

U Domu kulture Dražice zanimljiv je edukativni kviz večeras organiziralo Akademsko astronomsko društvo Rijeka, u suradnji s Turističkom zajednicom općine Jelenje i Općinom Jelenje. 


Predstavnici AAD- a okupljene su odveli na zanimljivo “putovanje kroz prostor i vrijeme”. Kroz istoimeni su kviz imali jedinstvenu priliku ponešto naučiti, ali i dobro se zabaviti te osvojiti nagrade.

“Kroz kviz, uz fotografije, govorimo o zanimljivostima iz prošlosti Zemlje, od dinosaura na dalje. Govorimo o astronautičkim putovanjima, osvajanjima mjeseca i planeta Sunčevog sustava. Cilj je educirati okupljene i popularizirati astronomiju”, istaknula je Vanesa Ujčić Ožbolt, voditeljica programa Akademskog astronomskog društva Rijeka.


Nažalost, zbog tamnih oblaka koji su se nadvili nad Grobnišćinu izostala je najavljena “šetnja” teleskopom nebom iznad Jelenja, koja je trebala zaokružiti atraktivnu astronomsku večer.

“Drago nam je da su članovi Akademsko astronomskog društva Rijeka s nama za ovogodišnju Mihoju, koju obilježavamo kroz cijeli rujan. Veći dio programa je održan. No, nažalost manji dio smo morali odgoditi zbog lošeg vremena. Večeras je tako izostao i promatranje neba teleskopom. Nadamo se da ćemo ostala događanja uspjeti realizirati na zadovoljstvo naših mještana”, poručila je Tamara Brusić Jurić, direktorica TZO Jelenje. 


Proslava blagdana svetog Mihovila, jelenskog nebeskog zaštitnika, nastavlja se već u petak, 16. rujna, u 19:30, kada u Dražice stiže Ri Teatar s novom ljetnom komedijom- “Ako nećeš ti hoće njih tri. 

Događanjima bi bogat trebao biti i vikend. Subota donosi manifestaciju “Zatancajmo po domaću” KUD- a Zvir, dok je “Zelena čistka” odgođena. Trg mlikarice u nedjelju će, na radost mališana, krasiti dvorci na napuhavanje. Održat će se i kreativna radionica, a najmlađe čeka i predstava “Luda i novčić”. Istog dana na rasporedu je i biciklijada “Jelenski đir”.