Jelenje 30. siječanj 2016.

Duhoviti, maštoviti, zabavni i brzi

Duhoviti, maštoviti, zabavni i brzi
Mali zeleni vojnici, smetlari, drvosječe, vatrogasci, pečenjara, mali jahači na zmaju… Ovogodišnja “Grobnička balinjerada”, unatoč lošem vremenu, opravdala je očekivanja i oduševila gledatelje. 

Duhovita, maštovita, zabavna i brza bila je 12. Grobnička balinjerada, koja je okupila isto toliko maškaranih grupa. Kiša nije poremetila planove sudionika koji se, unatoč skliskom terenu, na zadovoljstvo gledatelja, nisu štedili na stazi od plovanije do mosta preko Sušice. 

Uvjerljivi pobjednik ovogodišnje balinjerade je “Grajska armija”. Do detalja razrađeni mali zeleni vojničići, s kojima se većina okupljenih, pogotovo se to odnosi na muški dio gledatelja, igrala u djetinjstvu, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. 

Drugo mjesto osvojila je duhovita skupina “Pečenjare Dražice- Pohum- Klići”, a treće Filip i Rafael, dobro poznati sudionici balinjerada, koji uz tatinu pomoć godinama oduševljavaju publiku oko Rijeke. Ovog puta dečki su stazom prošli jašući zmaja, koji je mahao krilima i rigao vatru. 

Izdvojiti svakako treba i sjajne smetlare, drvosječe, vatrogasce, igračke… ali i nekoliko odvažnih solo nastupa na maškaranoj nizbrdici u Jelenju. Svi zajedno pridonijeli su još jednoj sjajnoj maškaranoj zabavi na balinjerama.

Komentari