Jelenje 19. srpanj 2016.

Grobničani na Pantovčaku kod “svoje” predsjednice

Grobničani na Pantovčaku kod “svoje” predsjednice
Nakon što je prva hrvatska predsjednica u dva navrata službeno posjetila Općinu Jelenje, Kolinda Grabar- Kitarović uzvratila je gostoprimstvo i svoje Grobničane ugostila u predsjedničkom uredu na Pantovčaku.

“Tu je jubav moja” orilo se jučer Pantovčakom. Oko 130 mještana općine Jelenje otputovalo je u Zagreb u posjet prvoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar- Kitarović. Predsjednicu su Grobničani, ispred Svečane dvorane, dočekali pjesmom, dakako neslužbenom grobničkom himnom, koju se već gotovo tradicionalno pjeva na svakom “druženju” s hrvatskom predsjednicom.

“Drage Grobnišćice i Grobničani fala van puno ča ste mi došli va posjet, da se vidimo malo i ovdi va Uredu predsjednice. Hvala na našoj prekrasnoj pjesmi. Stvarno se veselin ča ste došli, veselin se simi vami, posebno mami, tati, bratu.. ali i simi drugimi ki ste došli z naše Grobnišćine,” okupljenima je poručila Predsjednica RH Kolinda Grabar- Kitarović.

“Iznimno sam ponosan što vas mogu pozdraviti u ime svih ljudi koji su vas došli posjetiti, ali i mnogih mještana koji danas nisu ovdje. Vaš uspjeh na predsjedničkim izborima učinio nas je beskrajno ponosnima. Taj je događaj zauvijek promijenio povijest naše male općine. Danas s ponosom možemo reći da je naša mala lokalna zajednica iznjedrila hrvatsku predsjednicu što nas iznimno veseli i čini osobito ponosnima,” istaknuo je načelnik Općine Jelenje Ervin Radetić.

U sklopu “grobničkog dana” u Zagrebu, na platou na kojem se održavaju ceremonije dočeka stranih državnika prigodom službenih posjeta Republici Hrvatskoj, predstavili su se crkveni zbor Župe sv. Mihovila Jelenje, Trio “Na brzinu sastavni” koji su sačinjavali Ana Linić- Faraguna, Ranko Grlaš i Arsen Juretić te talentirana mlada plesačica Lea Čaval.

Predsjednica je potom sve goste pozvala u obilazak. Jedinstvenu priliku za razgledavanje iskoristili su svi posjetitelji, koje se posebno dojmio predsjednički ured. Mnogi su iskoristili priliku i fotografirali se za najvažnijim hrvatskim radnim stolom, a najveći je pljesak odjeknuo kada se za stolom našao tata prve hrvatske predsjednice- Branko Grabar.

Komentari