Jelenje 4. svibanj 2015.

Grobnik treking 2015.

Grobnik treking 2015.
Pod pokroviteljstvom Općine Jelenje, u subotu 9. svibnja u općini Jelenje održat će se „Grobnik treking 2015.“ Manifestaciju organizira SRD „Spiritus Naturalis“ iz Čavala, suorganizator je Planinarsko društvo „Obruč“ iz Jelenja, a sponzori Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Turistička zajednica općine Jelenje.
 
U sklopu „Grobnik trekinga“ održat će se tri utrke za muškarce i žene u kategorijama: ultra (dužina cca 45 km), sportska (dužina 25 km) i planinska (dužina 15 km). Start svih utrka bit će na Trgu mlikarice u Dražicama u 9.30 sati, dok se doček natjecatelja i završetak pojedinih utrka očekuje od 13.00 do 19.00 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada uslijedit će 30 min nakon ulaska u cilj troje prvoplasiranih natjecatelja po pojedinim kategorijama.
 
Maksimalan broj natjecatelja na ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji organizatori su limitirali na 300, a dosad ih je prijavljeno 160.
 
„Grobnik treking 2015.“ uvod je u Europske sveučilišne igre koje će se u srpnju sljedeće godine održati u Rijeci i Zagrebu. Na igrama se očekuje više od pet tisuća studenata iz 45 europskih zemalja i 250 sveučilišta. Studenti sportaši natjecat će se u 21 sportu, a po prvi puta u povijesti Europskih sveučilišnih igara održat će se i dva sporta za studente s invaliditetom. Kampanja kojom se predstavljaju Europske sveučilišne igre provodi se pod motom ZAG-RIJavanje, a uključuje razna sportska, zabavna i edukativna događanja kojima se populariziraju Igre i predstavljaju gradovi domaćini – Rijeka i Zagreb.
 
Ove godine i „Grobnik trekingu“ pripala je čast biti dijelom te promotivne kampanje, tj. ZAG-RIJavanja za Europske sveučilišne igre pa organizator poziva sve ljubitelje sporta, prirode i dobre zabave da u što većem broju dođu popratiti ovu iznimnu manifestaciju.

Izvor: Općina Jelenje