Jelenje 24. rujan 2021.

Ispred Općine Jelenje više od 50 značajnih projekata

Ispred Općine Jelenje više od 50 značajnih projekata
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture Dražice je obilježen Dan Općine Jelenje. U najsvečanijem trenutku večeri dodijeljene su općinske nagrade i priznanja. Nagrada za životno djelo postumno je dodijeljena Miljenku Fičoru.

Dan Općine Jelenje i obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture Dražice. Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Dino Piljić, zahvalivši vijećnicima na predanom radu te čestitavši mještanima Dan Općine i blagdan njihovog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila. 


U proteklih je godinu dana, uz milijunska ulaganja, realizirano 25 većih projekata, među koja se dakako ističe kapitalni projekt rekonstrukcije i dogradnje škole i dvorane. Završena je i prva faza proširenja vrtića u Podhumu, ulagalo se i u Sportski centar Dražice, park za djecu u Podkilavcu i centar mjesta. Ulagalo se u komunalnu infrastrukturu, u Podhumu je otvoreno reciklažno dvorište, a sva su naselja dobila LED javnu rasvjetu. 

Na realizirane projekte domaćini su se osvrnuli u kratkom filmu, a na proteklu se godinu osvrnuo i općinski načelnik Robert Marčelja, koji je iskoristio priliku i najavio nova ulaganja.
 

Miljenku Fičoru nagrada za životno djelo

U najsvečanijem trenutku večeri zaslužnima su dodijeljene općinske nagrade i priznanja. Najprestižnija nagrada, ona za životno djelo, postumno je dodijeljena Miljenku Fičoru iz Dražica, bivšem pomoćniku ministra financija i vrijednom savjetniku općinskog načelnika.


Počasnom mještankom proglašena je Dejana Paškvan- Žeželj, ravnateljica Osnovne škole Jelenje- Dražice, dok su nagrade za doprinos razvoju Općine Jelenje pripale Dobrovoljnom vatrogasnom društvu “Ivan Zoretić Španac” Jelenje i Delfini Kružić iz Lukeža.


Najboljom osnovnoškolkom proglašena je Lucija Vukas, a najboljim srednjoškolcem Arian Ban. Nagrade za najuređenije okućnice pripale su Dinki Kukuljan i Goranki Škaron iz Podhuma te Jošku Buneti iz Dražica. 

U ime nagrađenih zahvalila se Dejana Paškvan- Žeželj. Ispred susjednih gradova i općina okupljenima je njihov dan čestitao kostrenski načelnik Dražen Vranić, a u ime PGŽ isto je učinio zamjenik župana Petar Mamula. Svečanu sjednicu pjesmom je uveličala Vokalna skupina KUD- a Zvir.